El molinenc Marc Garcia, subcampió de Catalunya sub20 d’escacs

L’escaquista de Molins de Rei aconsegueix quedar segon al campionat català. Al setembre ja va ser subcampió del mateix torneig, però de la categoria sub18.La meva meta és arribar a ser mestre internacional, però vull anar a poc a poc, diu Garcia.

L’escaquista molinenc va quedar segon al Campionat de Catalunya d’edats // Cedida

Marc Garcia Escoda és un molinenc que, amb 19 anys acabats de fer, ha aconseguit un gran reconeixement: acabar com a subcampió el Campionat de Catalunya d’edats.

Aquest torneig es va celebrar a Salou del 27 de març a l’1 d’abril, concretament a l’hotel Salou Park. La Federació Catalana d’Escacs, organitzadora de l’esdeveniment, va escollir un lloc espaiós per poder disputar el campionat assegurant totes les mesures de seguretat i higièniques per evitar contagis de la Covid-19. Al torneig hi participaven escaquistes des de la categoria sub8 a la sub20, on estava el jugador del Club d’Escacs Molins.

El jove molinenc juga a escacs des dels 4 anys, però no va començar a competir fins a aproximadament els 11. Des d’aleshores ha anat aconseguint diferents reconeixements. El 2014, per exemple, va rebre el premi Esportíssim, reconegut pel seu propi club com a jove promesa del món dels escacs.

Imatge d’arxiu de Marc Garcia rebent el premi ‘Esportíssim’ // Jose Polo

A dia d’avui ja és una realitat que Marc Garcia es troba en el camí de convertir-se en un escaquista reconegut. Al campionat que es va disputar la setmana passada va acabar segon, però només es va quedar a mig punt de la primera posició, que es va endur el lleidatà Ferran Soler amb 7,5 punts.

Segons explica Jordi Garcia, pare del jugador, en declaracions a Viu Molins de Rei, “va ser una partida molt emocionant, i més tenint en compte que és el seu primer any com a sub20“.

Al setembre de l’any passat, l’escaquista molinenc ja va aconseguir el segon lloc al Campionat de Catalunya per edats, però a la categoria sub18. Un torneig que va quedar una mica “diluït per la pandèmia“, segons apunta el pare, però que també va ser tot un èxit per en Marc.

Tots els guardonats de la categoria sub20 // Federació Catalana d’Escacs

L’objectiu del jugador ara és ser mestre català, el títol mínim dins els mestratges d’escacs. En aquest darrer campionat es va quedar a les portes d’aconseguir-ho. Les següents categories són mestre FIDE, mestre internacional i gran mestre.

Segons explica a aquest mitjà el mateix Marc Garcia, “la meva meta és arribar a ser mestre internacional, però vull anar a poc a poc“. També confessa que el que més li agrada d’aquest esport és entrenar “per competir amb els amics i passar-ho bé”.

Recomanacions personalitzades