El CAP tindrà un mòdul extern per atendre consultes Covid a partir del maig

El departament de Salut ha avançat a Viu Molins de Rei que pretén instal·lar entre maig i juny un mòdul extern al costat del CAP La Granja que serveixi per atendre consultes relacionades amb la Covid-19. La Generalitat ja ha instal·lat mòduls d’aquest tipus a altres municipis com l’Hospitalet de Llobregat i Begues.

Mòdul Covid instal·lat a Lleida // Salut

El CAP La Granja disposarà a partir del maig d’una nova zona per atendre consultes relacionades amb la Covid-19. Segons han avançat fonts del departament de Salut a Viu Molins de Rei, el govern català té previst instal·lar entre maig i juny un mòdul de consultes al costat de l’equipament sanitari que serveixi per donar suport a l’atenció primària en temes de pandèmia.

De fet, la mesura ja va ser anunciada fa uns mesos però ara es concreta quan, segons la Generalitat de Catalunya, es farà realitat. A diverses poblacions catalanes aquesta mesura ja està en funcionament.

El mòdul tindrà 45 metres quadrats i servirà per a fer-hi tant proves PCR com per atendre pacients que puguin tenir el virus. L’objectiu és que els equipaments sanitaris puguin garantir circuits dobles d’atenció i no barrejar pacients.

De moment, encara no s’ha concretat a quin costat del CAP s’instal·larà, tot i que des l’equipament sanitari han explicat a aquest mitjà que han demanat que es col·loqui a la banda dreta, on hi ha un terreny de sorra, ja que fer-ho a l’aparcament de l’altre costat creuen que dificultaria el pas dels cotxes i dels pacients.

Salut instal·larà 18 mòduls a la regió metropolitana sud

La instal·lació del mòdul forma part del Pla d’Enfortiment i Transformació de l’Atenció Primària del departament de Salut, que durant l’any té previst obrir 120 espais d’aquest tipus a tot el territori, 18 d’aquests a la regió metropolitana sud, on pertany Molins de Rei.

La intenció és que els mòduls es mantinguin un parell d’anys, almenys fins que duri la pandèmia. De moment, aquests mòduls ja s’estan instal·lant a municipis de la regió metropolitana sud com l’Hospitalet de Llobregat, Pallejà, Begues i Esplugues de Llobregat, entre d’altres. A Molins de Rei arribarà entre maig i juny.

Contingut relacionat:

Recomanacions personalitzades