El molinenc Miquel Bofill recorda el seu amic Josep Canals en un concert a Ca n’Ametller

El músic molinenc Miquel Bofill va fer dissabte un concert d’homenatge al doctor Josep Canals, exdirector de la Clínica i amic seu que va morir fa cinc anys. Bofill va interpretar peces que li agradaven a Canals i hi va explicar anècdotes que havien viscut plegats. L’homenatge també va comptar amb un parlament d’una de les filles de Canals i de la regidora de Cultura.

El músic molinenc Miquel Bofill va voler organitzar un concert per homenatjar el seu amic // Cedida

Miquel Bofill i Josep Canals eren amics des de fa temps. Els dos compartien feines vocacionals, un per a la música i l’altra per a la medicina. Per això, sempre havien tingut una relació molt estreta i sobretot molt relacionada amb el món musical, ja que Canals també era un amant de l’art de les muses.

Per això, Bofill, coincidint amb el cinquè aniversari de la mort de Canals, va organitzar dissabte un concert d’homenatge al pati de Ca n’Ametller. Era una idea que li rondava pel cap des de feia temps i que va decidir proposar a l’Ajuntament, que de seguida li va dir que sí, explica.

“En Josep va ser una persona molt coneguda i estimada, i tenia ganes de fer un homenatge que fos sobretot una festa per recordar-lo”, diu Bofill, que sobretot tenia clar que no volia fer un acte trist, sinó “un concert de celebració i agraïment cap a la seva figura”.

Imatges: Carles Joan

Sota el títol ‘Pensant en tu. Josep Canals Sabaté 1957-2016’, Bofill va interpretar primer peces clàssiques amb saxo soprano, teclat i contrabaix, i després va passar a tocar temes musicals que havien marcat la seva amistat amb el metge molinenc. Peces d’autors com Lucio Dalla, Luis Eduardo Aute,  Nino Bravo i Areta Franklin que Bofill va anar intercalant amb anècdotes i vivències compartides amb Canals.

L’acte també va comptar amb un parlament d’agraïment d’una de les filles de Canals, així com amb un discurs de la regidora de Cultura, Ainoa García, que considera que l’homenatge va ser tot un èxit, sobretot després que hi assistissin prop de 150 persones, amb distàncies de seguretat i mascareta.

Cicle Molinenques i Molinencs

De fet, l’homenatge era un dels actes del cicle Molinenques i Molinencs, que l’Ajuntament ha encetat durant els mesos de primavera per donar visibilitat a artistes de la localitat i que té previst oferir més activitats en els propers mesos.

García explica a Viu Molins de Rei que les activitats s’aniran comunicant a través del web de l’Ajuntament conforme es vagin agendant les propostes i avança que s’està preparant tant una nova exposició com un acte amb l’actriu molinenca Sílvia Bel.

Recomanacions personalitzades