La Covid-19 accelera la digitalització dels cursos de formació del centre Joan García Nieto

Des del gener s’ha posat en marxa una aula virtual a través de la qual l’alumnat pot accedir des de casa a documents relacionats amb els cursos i també a les sessions virtuals, ja que a causa de la pandèmia les classes presencials només es fan amb una meitat del grup.

L’alcalde, Xavi Paz, va visitar el centre dies abans de saber que era positiu de Covid-19 // Ajuntament

La digitalització ha arribat als cursos de Formació Professional (FP) que es fan al centre Joan Garcia Nieto de Molins de Rei. I ho ha fet de la mà de la Covid-19, que ha obligat l’equipament a accelerar els seus plans inicials i a posar en marxa una aula virtual per als estudiants.

L’eina permet accedir des de casa a documents del curs, així com a les sessions virtuals, ja que les restriccions sanitàries obliguen els cursos formació professional a fer classes semipresencials amb l’alumnat. Així, uns segueixen la sessió presencialment mentre que d’altres ho fan al mateix temps des de casa a través de l’aula virtual.

La incorporació de l’aula virtual se suma a una metodologia innovadora que els cursos de formació professional de la modalitat SEFED (Simulació d’Empreses amb Finalitats Educatives) ja seguien al municipi simulant a l’aula entorns professionals.

L’aula virtual també s’ha incorporat als cursos de formació de la modalitat FOAP (Formació d’Oferta en Àrees Prioritàries), que s’adreça sobretot a persones en situació d’atur. En aquesta modalitat, l’aula virtual està disponible en les especialitats de Magatzem, Transport i Logística, així com en els cursos de formació complementària per millorar l’ocupabilitat.

“Referent en formació a la comarca”

En total, hi ha 90 alumnes que tenen accés a l’aula virtual, 30 del programa SEFED i 60 del FOAP. Des de l’Ajuntament, l’alcalde, Xavi Paz, que va visitar el centre la setmana passada abans de saber que era positiu de Covid-19, va valorar positivament la digitalització del Centre d’Ocupació i Serveis a les Empreses Joan Garcia Nieto: “Garantir l’ocupació és el millor que podem fer”, va dir.

El primer tinent d’alcalde, Ramon Sánchez, que va visitar les instal·lacions al costat de Paz i del regidor Àlex Herrero, va agrair la feina fet del personal formador i tècnic que fa possible els cursos i va afirmar que “Molins de Rei és un referent en formació a la comarca”.

Recomanacions personalitzades