La Volta Ciclista a Catalunya passa per Molins de Rei

El municipi ha format part del recorregut de la darrera etapa de la cursa amb final a Montjuic. L’etapa també començava a la Plaça Espanya de Barcelona. A Molins de Rei hi havia un esprint intermedi.

La Volta Ciclista a Catalunya en el seu pas per Molins de Rei // María Samblás

Molins de Rei ha format part del recorregut de la 100ª edició de la Volta Ciclista a Catalunya. Concretament de la última etapa de la cursa amb inici i final a Barcelona.

Al voltant de les 10.30h del matí ja estava tot preparat per tallar el trànsit a l’Avinguda Barcelona i l’Avinguda València, per on passaria l’escamot una mica abans de les 11h. A Molins de Rei hi havia un esprint intermedi que beneficiava als tres primers corredors que passessin per allà amb una reducció de 3, 2 i 1 segons respectivament en el seu temps final. Els ciclistes que han accedit els primers han estat Peter Sagan, João Almeida i Rohan Dennis.

A mesura que s’apropava l’hora en què arribarien els corredors, els veïns i veïnes que havien baixat al carrer per veure-ho de ben a prop s’anaven emocionant. Tenien clar que tot passaria molt ràpid, però és un moment digne de veure-ho amb els propis ulls. Abans dels protagonistes de la cursa, però, havien de passar tots els cotxes i motos de la organització. Un munt de vehicles a motor van travessar les avingudes Barcelona i València de Molins de Rei i, just després, arribava l’escamot.

Tots els ciclistes van passar junts i molt ràpid. Els molinencs i molinenques els animaven amb energia, i també des dels balcons. No podien parpellejar o s’ho perdien. Després de l’escamot, de nou tot un seguit de cotxes, els dels diferents equips, amb bicicletes de recanvi i tot el necessari per fer de la volta ciclista l’espectacle que és. Finalment, la furgoneta que anunciava el final de cursa; i ràpidament tot tornava a la normalitat. Un espectacle ràpid però molt emocionant.

Els ciclistes passant per l’esprint intermedi de Molins de Rei // María Samblás

La última etapa d’aquesta 100ª edició de la Volta Ciclista a Catalunya també ha passat per altres municipis del Baix Llobregat com Esplugues, Sant Just, Gavà, Castelldefels i Viladecans.

El guanyador de l’últim tram ha estat Thomas De Gendt, mentre que el vencedor de la Volta ha estat Adam Yates. Richie Porte i Geraint Thomas l’han seguit al podi. Tots tres de l’equip Ineos Grenadiers.

Recomanacions personalitzades