L’alcalde Xavi Paz dona positiu en Covid-19

El batlle de Molins de Rei pateix coronavirus i és confinat a casa. Paz ha delegat l’alcaldia durant la quarantena. Miguel Zaragoza serà l’alcalde accidental.

L'alcalde parla de les obres que es faran al camp de futbol
L’alcalde Xavi Paz en una recent roda de premsa // Anna Bermejo

Ningú està exclòs de poder patir Covid-19. Després de presidir el ple municipal telemàtic d’aquest dijous des de casa i no des de la sala de plens com és habitual, l’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, ha fet públic que pateix coronavirus.

Paz ha informat que en aquests moments es troba “confinat a casa” seguint els protocols sanitaris. Ha estat aquest mateix divendres quan ha rebut el diagnòstic positiu en una prova PCR.

Delegació de l’alcaldia

“He decidit delegar l’alcaldia durant aquests dies de quarantena”, ha afegit Paz. Miguel Zaragoza, el president de l’àrea de Serveis Centrals i Economia i regidor Guàrdia Urbana i Protecció Civil, entre altres responsabilitats, serà l’alcalde accidental des del 27 de març. Ostentarà el càrrec fins al pròxim 5 d’abril, si la malaltia de Paz evoluciona favorablement.

Segons ha explicat Xavi Paz, ara mateix pateix els símptomes d’una “grip forta”. “Espero que no vagin a més”, ha rematat el socialista.

Teòricament, en una situació com aquesta l’alcaldia hauria de recaure en la figura del primer tinent d’alcalde, Ramon Sánchez. Però segons han explicat fonts municipals a Viu Molins de Rei, Sánchez ha estat contacte directe de Paz durant els últims dies perquè han compartit reunions i actes. “Per un criteri de prudència està confinat a casa seva i junt amb l’alcalde han pres una decisió pragmàtica o de caràcter pràctic”, han dit aquestes mateixes fonts, que han afegit que el primer tinent està a “l’espera que el CatSalut es posi en contacte amb ell”.

Recomanacions personalitzades