L’Ajuntament enceta un cicle d’activitats culturals per fer d’altaveu de l’art molinenc

El consistori ha posat en marxa la iniciativa Molinenques i Molinencs, un cicle d’activitats que durant la primavera donarà visibilitat a diferents artistes de la localitat. De moment, sota el paraigua d’aquest cicle ja s’ha organitzat la mostra Florilegium i està previst que el cap de setmana que ve es faci un concert d’homenatge pòstum al doctor Josep Canals, exdirector de la Clínica.

El consistori ha programat un cicle d’activitats culturals durant els mesos de primavera // Ajuntament

Donar visibilitat a l’art i a la cultura molinenca. Aquest és l’objectiu del cicle Molinenques i Molinencs que l’Ajuntament ha posat en marxa durant els mesos de primavera per visibilitzar les creacions artístiques que duen segell molinenc. De fet, el cicle ja fa uns dies que ha donat el tret de sortida i ha servit de paraigua per organitzar activitats com la mostra Florilegium a Ca n’Ametller i presentacions de llibres com el de Tomàs Alcoverro i el de Pere Raich a La Gòtica.

El cicle, però, no acaba aquí i de cara als propers mesos té més activitats programades. Per exemple, aquest dissabte a Ca n’Ametller artistes com Miquel Bofill oferiran un concert d’homenatge al doctor Josep Canals, exdirector de la Clínica Molins, que va morir fa cinc anys en una sortida en bicicleta per Collserola.

El proper 24 d’abril també hi haurà una altra activitat programada. En aquesta cas serà al cementiri, on es farà una lectura de textos de Federico García Lorca i Margarida Xirgu a càrrec de l’actor Lluís Posada i altres artistes.

Els horaris de cadascuna de les activitats es publicaran a l’agenda del web de l’Ajuntament a mesura que s’acosti cada acte. Des del consistori, s’insisteix que totes les activitats són amb aforament limitat i que cal sol·licitar plaça al correu mdrreserves@gmail.com.

“Estem al costat de la cultura”

En un comunicat, la regidora de Cultura, Ainoa García, destaca que el cicle Molinenques i Molinencs respon a la voluntat del consistori d’estar “al costat de la cultura”. García també insisteix que l’equip de govern és conscient del “difícil moment en què es troba la cultura” i vol fer de “altaveu”.

La regidora de Cultura durant l’acte de presentació del cicle // Ajuntament

També ho diu el primer tinent d’alcalde, Ramon Sánchez, que creu que el cicle pot ajudar a potenciar els artistes molinencs tant a escala local com comarcal. De la seva banda, l’alcalde, Xavi Paz, subratlla que la iniciativa obeeix a “una estratègia de promoció cultural” que l’equip de govern està duent a terme des de fa temps amb projectes com la reforma del Palau de Requesens per impulsar un centre d’art i cultura del Renaixement i la rehabilitació de l’edifici del Molí per instal·lar una nova biblioteca.

Recomanacions personalitzades