La CUP vol destinar el superàvit a la crisi climàtica i a fer pisos municipals de lloguer

Els anticapitalistes proposen que el superàvit que l’Ajuntament acumula, que és de 3,6 milions d’euros, serveixi per augmentar les inversions previstes dins del Pla Local d’Adaptació al Canvi Climàtic (PLACC), així com fer pisos municipals de lloguer que es puguin utilitzar en casos d’emergència habitacional. Les propostes de la CUP responen a la voluntat del govern municipal, que vol anar engreixant els pressupostos del 2021 amb l’ús de romanent.

Un dels regidors de la CUP, Marc Vives, durant un ple municipal telemàtic // Captura de pantalla

La CUP ja ha començat a fer propostes per invertir el superàvit que ha acumulat l’Ajuntament, que és de 3,6 milions d’euros, i que els cupaires volen que es destini sobretot a tres àmbits: l’emergència climàtica, la mobilitat i l’habitatge. Les propostes de la CUP arriben després que ja s’hagin aprovat inicialment els pressupostos per al 2021 i que el govern municipal s’hagi compromès a anar engreixant els pressupostos amb l’ús de superàvit.

En matèria d’emergència climàtica, els anticapitalistes proposen fer servir part del benefici municipal per augmentar algunes de les inversions del Pla Local d’Adaptació al Canvi Climàtic (PLACC), així com per finançar el desplegament de les accions previstes.

També creuen convenient utilitzar el superàvit per elaborar un pla supramunicipal per a la qualitat de l’aire, a banda d’implementar un sistema de recollida de residus individualitzat, en compliment del compromís d’alcaldes de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) respecte el Residu Zero.

Vianantitzar la zona del Centre Vila

Pel que fa a mobilitat, demanen que part dels diners de benefici serveixin per vianantitzar la zona del Centre Vila, després que durant el desconfinament ja es posés en marxa una prova pilot durant els caps de setmana. De fet, els cupaires també volen que s’estudiï la peatonalització d’altres zones de la localitat.

A més, proposen que el superàvit es faci servir per fer campanyes per reduir l’ús dels vehicles privats de combustió dins del municipi, així com fer accions per fomentar una mobilitat més sostenible i adaptar els carrers de la localitat a l’ús de vehicles com la bicicleta i els patinets elèctrics.

En l’àmbit d’habitatge, plantegen usar el romanent municipal per planificar la construcció d’una promoció d’habitatge municipal de lloguer que es pugui fer servir en casos d’emergència habitacional, així com incrementar partides destinades a habitatge social i cessió d’habitatge.

Notícies relacionades:

Recomanacions personalitzades