El govern municipal es planteja una Candelera híbrida de cara al futur

El consistori fa balanç de la Fira de la Candelera d’enguany un mes i mig després i assegura que per properes edicions, tot i recuperar la vessant presencial, la virtualitat també tindrà un paper important.

Imatge d’arxiu de la Fira de la Candelera 2020 // Arxiu

Tot i que fa aproximadament un mes l’Ajuntament ja va fer balanç de la Fira de la Candelera 2021, destacant la bona acollida entre els visitants tot i ser íntegrament virtual, aquest dijous l’alcalde, Xavi Paz; i el primer tinent d’alcalde, Ramon Sánchez, han volgut repassar els números que havia deixat l’edició número 170 i reflexionar de cara al futur. En una roda de premsa, han expressat que la virtualitat acompanyarà les pròximes edicions de la gran mostra de Molins de Rei. Per tant, tot apunta que pròximament es viurà una “Candelera mixta” entre el format presencial i el virtual.

Més de 25.000 persones van accedir a la versió online de la Fira de la Candelera entre el 29 de gener i el 7 de febrer passats. D’aquests visitants, segons dades de l’Ajuntament, la majoria provenien de Barcelona (42%), seguit de Molins de Rei (32%), l’Hospitalet de Llobregat (5%), altres (14%) i un 1,5% de l’estranger -de la Xina, França, Estats Units i Emirats Àrabs-, ha explicat Sánchez, que també és regidor de Fira.

A més de desgranar les dades dels visitants en els diferents àmbits de la fira, el regidor també ha volgut destacar la feina realitzada per la comissió perquè “hem muntat dues fires i s’ha acabat fent una”. I és que en una primera versió de la Candelera sí que es contemplaven diverses activitats presencials que finalment, a causa de les restriccions de la Generalitat de Catalunya per frenar els contagis de Covid-19, no es van poder dur a terme. Tot i així, des del consistori volen remarcar que aquesta feina no s’ha fet en va perquè servirà per a futures edicions.

Inversió aproximada de 135.000 euros

Pel que fa al pressupost, el primer tinent d’alcalde ha calculat que enguany s’han destinat uns 135.000 euros a l’organització de la Fira. El màxim al qual es pot arribar en un any on no hi ha hagut dèficit. És una xifra molt llunyana al mig milió d’euros aproximadament que sol costar. “Això no vol dir que s’hagin estalviat tots els costos d’organització de la fira”, ha explicat l’alcalde Xavi Paz, i és que “tenint la licitació per la gestió de la Candelera, hi ha uns costos fixos”.

Una Candelera que barregi virtualitat i presencialitat

El que més s’ha volgut destacar des del govern municipal format pel PSC i Junts per Molins és que aquesta edició de La Candelera totalment online ha servit per veure que “una altra fira és possible”, ha remarcat Ramon Sánchez. De cara a properes edicions tindran molt en compte l’impacte generat a la xarxa en la d’enguany i es plantejaran una altra manera de fer les coses. De fet, ja es troben preparant la cita del 2022.

Recomanacions personalitzades