Òmnium Baix Llobregat també reclama l’amnistia dels molinencs encausats pel procés

L’entitat independentista ha organitzat un acte d’àmbit comarcal que també reclama l’amnistia per diversos veïns de Molins de Rei, entre ells l’exalcalde Joan Ramon Casals.

Imatge de l’acte, amb presència de Casals, Martí i Vilaprinyó // Òmnium Baix Llobregat

Algunes persones de Molins de Rei estan sotmeses a diferents situacions judicials arran del procés independentista. En aquest sentit, Òmnium Cultural ha organitzat un centenar d’actes per reclamar l’amnistia tots els encausats a Catalunya. I en el cas de la concentració convocada per la junta d’aquesta entitat en el Baix Llobregat hi ha hagut molta presència molinenca.

Joan Ramon Casals, exalcalde de Molins de Rei i investigat en relació amb l’1-O; Joaquim Martí, exregidor investigat per manifestar-se al tall de la Jonquera convocat pel Tsunami Democràtic; i Jordi Vilaprinyó, també investigat pel tall; han participat en la concentració. Hi ha dos molinencs més en la mateixa situació que Martí i Vilaprinyó.

De fet, a Molins de Rei s’han anat organitzant diferents actes de suport envers aquests veïns durant els últims mesos. En aquest cas, però, la concentració portada a terme aquest dissabte s’ha organitzat des de l’àmbit comarcal d’Òmnium.

Citant el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, des de la junta del Baix Llobregat de l’entitat s’ha afirmat que tenen “molt clar que la fi de la repressió mai no vindrà de renúncies, ni de penediments, ni de reformes parcials del codi penal, ni d’indults, com intenta fer-nos creure el govern de l’Estat espanyol”. Segons Òmnium, “l’amnistia és l’única possibilitat real per a l’inici de la negociació democràtica i és l’única via que abraça el conjunt dels represaliats”, han recordat en un comunicat.

Recollida de signatures

A més de per expressar aquests posicionaments, aquest seguit d’actes han servit per “donar un impuls” a la campanya de recollida de signatures al carrer que vol “demostrar l’ampli suport de la societat civil i el gran consens de país a favor de l’amnistia”.

Una campanya que, han remarcat des d’Òmnium, es porta a terme “vetllant pel compliment de les mesures sanitàries de tots els participants” en el context de la pandèmia de la Covid-19 .

Recomanacions personalitzades