El centre de desenvolupament infantil s’instal·larà a l’antiga llar d’infants El Cargol després d’anys d’espera

El Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP) de Sant Feliu instal·larà finalment part del seu equip al local de l’antiga llar d’infants El Cargol, al carrer Sant Isidre, perquè els infants molinencs que hi hagin d’anar no s’hagin de desplaçar fora del municipi. L’arribada del CDIAP al Molins de Rei és una reivindicació que porta cua.

El consistori ha signat la cessió del local aquesta setmana amb els responsables del col·lectiu que gestiona el CDIAP de Sant Feliu // Ajuntament

Pas endavant a l’atenció a la infància a Molins de Rei. El Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP) de Sant Feliu de Llobregat instal·larà finalment una seu al municipi per atendre infants molinencs i evitar així que s’hagin de desplaçar fora de la localitat com fins ara.

El centre s’instal·larà al local de l’antiga llar d’infants El Cargol, al carrer Sant Isidre, després que l’Ajuntament hagi cedit l’espai al CDIAP de Sant Feliu perquè pugui prestar servei.

El consistori ha signat la cessió de l’espai aquesta setmana amb representants del col·lectiu Equip 40, que és qui gestiona el centre a Sant Feliu, i amb qui feia anys que es mantenien negociacions per fer arribar el centre a la localitat.

De fet, fa deu anys enrere ja es parlava de l’arribada del CDIAP a Molins de Rei. Llavors, però, la voluntat era que s’instal·lés en un dels espais del nou ambulatori que s’havia construït a La Granja. Però, finalment, el consistori va decidir ubicar-lo a l’antic CAP, al carrer Esperanto. La decisió, però, va quedar en paper mullat.

“Un deute històric”

A Molins de Rei, el CDIAP oferirà les especialitats de psicologia, fisioteràìa, neuropediatria, logopedia i treball social. En un comunicat de l’Ajuntament, la regidora de (Dis)capacitat, Ainoa Garcia, admet que “és un deute històric, un servei que fa molts anys que necessitava tenir una seu al municipi”.

De la seva banda, l’alcalde, Xavi Paz, també considera que “és un pas endavant més en serveis i benestar de les famílies molinenques que necessiten tenir al seu abast serveis com un CDIAP”.

Els CDIAP són centres que depenen de la Generalitat i que atenen infants amb diversitat funcional. També es dirigeixen a infants que per qüestions familiars i socials necessitin atenció i reforç per al seu desenvolupament.

Actualment a Catalunya hi  ha fins a 86 CDIAP, entre centres propis i extencions. A la comarca es presta aquest servei a municipis com Sant Feliu de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Viladecans, Gavà, Castelldefels i Cornellà, entre d’altres.

Recomanacions personalitzades