Fins a 362 famílies demanen beques menjador al Consell Comarcal

Són 34 sol·licitants més que el curs passat. Fins a finals de gener, el Consell Comarcal ha atorgat l’ajut a 260 famílies molinenques que l’havien demanat, una vintena més que l’any passat.

El menjador de l’escola Madorell en una imatge anterior a la pandèmia // Jordi Julià

Les sol·licituds de beques menjador al Consell Comarcal del Baix Llobregat han augmentat d’un any a l’altre. De moment, l’ens ja ha rebut una trentena de peticions més que el curs passat, ja que el termini per demanar els ajuts de menjador escolar encara no ha acabat.

En xifres, l’ens comarcal ha rebut 362 peticions fins al 25 de gener i el curs passat en va rebre 328. Del total de sol·licituds, el Consell Comarcal n’ha resolt favorablement 260. Són 21 més que el curs passat, quan va entregar 239 ajudes.

S’ha doblat el pressupost

L’augment de peticions també s’ha traduït en un creixement de l’import econòmic destinat als ajuts, que s’ha més que doblat d’un curs a l’altre. De fet, ha passat de ser de 86.994,41 euros a arribar fins als 207.673,60 euros.

El creixement del pressupost també s’explica perquè enguany l’ens comarcal ha augmentat la quantia econòmica dels ajuts d’un 50% de subvenció a un 70%, fet que també ha fet augmentar la partida econòmica destinada a aquests ajuts.

De fet, l’ampliació de les beques per part del Consell Comarcal també ha fet que l’Ajuntament hagi rebut menys peticions d’ajuts complementaris de les beques menjador. Si el curs passat, 307 famílies molinenques van sol·licitar ajuts complementaris al consistori, aquest any ho han fet 275, 32 unitats familiars menys.

Els ajuts que atorga el consistori són del 50%, 75% o 100% en funció de la renda de les famílies sol·licitants i representen un ajut anual d’entre 576,03 euros i 1.152,06 euros per nen en funció del percentatge de bonificació que es concedeix.

El termini per sol·licitar beques menjador al Consell Comarcal continua obert per a alumnes de nova matrícula o per a famílies a qui els hagi canviat la situació econòmica.

Recomanacions personalitzades