Un centenar de persones es concentren contra l’empresonament del raper Pablo Hasél

Molins de Rei ha estat una de les localitats on s’han fet concentracions condemnant l’ingrés a presó de l’artista lleidatà. Al municipi no es van registrar aldarulls com en altres ciutats.

Concentració en suport a Pablo Hasél a Molins de Rei // Jose Polo

Molins de Rei ha estat una de les localitats on s’ha organitzat una concentració en contra de l’empresonament del raper Pablo Hasél, condemnat per l’Audiència Nacional a nou mesos de presó per injúries a la corona i enaltiment del terrorisme amb agreujant de reincidència a causa de les lletres d’algunes de les seves cançons i algunes piulades a Twitter.

En un al·legat a favor de la llibertat d’expressió, un centenar de molinencs s’han reunit -amb mascareta per evitar contagis de Covid-19- aquest dimarts a les vuit del vespre a la plaça de l’Ajuntament. Durant l’acte, s’ha llegit un comunicat del mateix artista en el qual assegura que “no serà l’únic pres polític”. “Les presons de l’Estat estan plenes de revolucionaris que ens han representat lluitant per drets i llibertats democràtiques”, diu el text.

“Necessitem avançar fins a la conquesta d’una República Popular en la qual prenent el poder tinguem garantits els drets i llibertats que aquest Estat ens nega hi hagi el govern que hi hagi”, rebla en l’escrit que el cantant i compositor va escriure abans de la seva detenció a la universitat de Lleida, que ha estat enregistrada pel molinenc Jordi Costa.

Crema de banderes franquistes

La concentració ha finalitzat amb la crema de banderes franquistes. Eren reproduccions a petita escala i fetes en paper.

L’acte va finalitzar amb la crema de banderes franquistes // Jose Polo

A diferència del que ha passat en algunes localitats, a Molins de Rei no s’ha produït cap mena d’aldarull durant la concentració.

El molinenc Albert Botran fa sonar la música de Hasél al Congrés dels Diputats

Albert Botran, diputat de la CUP al Congrés dels Diputats, ha fet sonar la música del raper de lleidatà a la cambra en una intervenció on també ha fet una defensa de la llibertat d’expressió.

Recomanacions personalitzades