Fins a set molinencs poden rebre una notificació per ser membre de mesa electoral a 48 hores de les eleccions

Aquesta circumstància s’ha donat perquè un 27% dels membres escollits fins ara han presentat al·legacions i l’Ajuntament ha hagut de realitzar sortejos d’última hora per garantir la constitució de totes les meses electorals.

Imatge d’arxiu d’una votació // Jose Polo

Cites a l’últim moment, a només 48 hores de les eleccions al Parlament de Catalunya, per formar part de les meses electorals d’una jornada excepcional per les mesures de seguretat davant la pandèmia de la Covid-19.

Segons ha explicat l’alcalde, Xavi Paz, aquest divendres en una entrevista a Ràdio Molins de Rei, encara avui alguns veïns i veïnes de Molins de Rei poden rebre una notificació per formar part, com a president, vocal o suplent, d’una mesa electoral de cara al proper diumenge. De fet, l’emissora ha explicat el cas d’una persona que ha rebut aquest divendres la notificació.

27% d’al·legacions

El motiu és que un 27% de les persones escollides fins ara, una setantena de les 270 que formen el total de les meses, han presentat al·legacions i aquestes s’han acceptat. De fet, els veïns que puguin rebre aquest divendres la notificació encara poden presentar al·legacions.

L’Ajuntament, davant aquesta situació, ha hagut de realitzar una sèrie de sortejos per escollir a noves persones, i així poder garantir que el 14F totes les meses electorals siguin constituïdes sense problema.

Aquesta setmana, el consistori ha realitzat tres sessions informatives per explicar a presidents i membres de les meses electorals el funcionament de tot el dispositiu electoral, així com les mesures sanitàries i higièniques que es duran a terme per evitar contagis per coronavirus.

Les persones que poden rebre avui la notificació, unes 7 segons ha apuntat Ràdio Molins de Rei, no hauran pogut assistir a aquestes sessions, i es desconeix a hores d’ara si l’Ajuntament en realitzarà de noves en format express.

Unes eleccions sense interventors als col·legis

Segons ha expressat també l’alcalde, enguany els interventors, els representats dels diferents partits polítics que normalment són presents als col·legis electorals durant tota la jornada, aquest any no hi podran ser després d’un acord entre les diferents formacions polítiques de Molins de Rei.

Recomanacions personalitzades