Molins en Comú vol un “pacte de vila” amb agents econòmics i socials per afrontar la crisi

La formació insta el govern municipal a convocar el Consell Municipal de Cohesió Social i Territorial per fer efectiu un “pacte de vila” que doni veu a agents econòmics i socials, i pugui traçar una recuperació econòmica i social consensuada.

El regidor dels comuns, Gerard Corredera, en una imatge d’arxiu anterior a la pandèmia // Viu Molins de Rei

Molins en Comú vol que el municipi faci front comú per sortir de la crisi de la Covid-19. Per això, en un comunicat insta el govern municipal a convocar el Consell Municipal de Cohesió Social i Territorial per fer efectiu un “pacte de vila” que reculli no només punts de vista polítics, sinó també la veu d’agents econòmics i socials.

La voluntat de la formació és que es traci un pla estratègic de recuperació econòmica i social consensuat entre forces polítics, agents econòmics i socials que permeti pal·liar els efectes de la crisi. De fet, el partit vol incorporar aquesta proposta al debat de pressupostos del 2021, que ha de tenir lloc properament.

Per a Molins en Comú, el pla estratègic passa pel compliment de nou mesures com, per exemple, acompanyar els emprenedors, fer un programa de reforma i de restitució d’urgència de professionals de l’administració municipal mitjançant convenis amb altres organismes, reforçar l’equip de diagnòstic de les afectacions socials provocades per la Covid-19 i dissenyar oportunitats d’ocupació i de reciclatge professional per a les persones més afectades.

De fet, demanen mobilitzar el màxim de recursos econòmics possibles, ja sigui a través de superàvits o de romanents líquids, per generar ocupació d’emergència social en els sectors més castigats per la pandèmia, així com complementar els plans d’ocupació supramunicipals fins al 100% de jornada i un any de durada.

En l’àmbit de les empreses, el partit proposa mantenir un diàleg fluid amb PIMEC (Petites i Mitjanes Empreses de Catalunya), AEBALL (Associació Empresarial del Baix Llobregat i L’Hospitalet) i AEPLA (Associació Empresarial Polígon El Pla) per potenciar les petites i mitjanes empreses.

Pla educatiu i d’inversions

Paral·lelament, en educació plantegen un “Pla educatiu de vila” que promogui projectes de formació dual i els contractes de pràctiques, i en el camp ecològic demanen un nou model de política i gestió de l’aigua, així com una aposta per a la transició ecològica i energètica, a banda d’una modernització tecnològica.

Finalment, en el pla estratègic també volen que hi figuri un pla plurianual d’inversions municipals en què s’ordenin els esforços pressupostaris i les estratègies d’inversió per als propers anys amb especial atenció cap a la recuperació econòmica, així com una previsió d’endeutament de tot el mandat i la necessitat de complementar els fons de recuperació econòmica que arribin d’altres administracions.

Recomanacions personalitzades