La celebració virtual de La Candelera redueix el nombre de donants de sang

Aquest cap de setmana ha tingut lloc la 15ª edició de la Marató de Donació de Sang, organitzada pel Banc de Sang i Teixits i l’Associació de Donants de Sang del Baix Llobregat. Enguany han participat unes 125 persones.

Els organitzadors de la 15ª edició de la Marató de Donació de Sang // Cedida

Enguany s’ha celebrat la 15ª edició de la Marató de Donació de Sang, dins el context de la 170ª edició de la Fira de La Candelera. Tot i aquest quinzè aniversari, la marató d’aquest any a Molins de Rei ha estat la més diferent de totes les que es recorden.

Tant dissabte com diumenge, el teatre del Foment Cultural i Artístic ha acollit la marató de donació de sang, però aquest cop sense cap concert o acte cultural que amenitzés la jornada com ha passat altres anys.

En aquesta edició del 2021 s’han recollit un total de 125 bosses vàlides de sang. Això vol dir que han donat aproximadament unes 125 persones, sense comptar a aquelles que no han passat la valoració prèvia. I és que el procés per poder donar sang és, primer de tot, demanar cita prèvia per evitar cues i contacte amb d’altres donants; al arribar al teatre es pren la temperatura als donants i se’ls entrega una mascareta nova, a més d’un document per omplir i un bolígraf nou per a cadascú. Abans de realitzar la donació, un metge ha de fer una valoració prèvia i sempre, alguns voluntaris, es queden sense poder passar el tall per diferents motius.

La mascota de l’associació de donants de sang del Baix Llobregat // Cedida

Segons explica a Viu Molins de Rei el president de l’associació de donants de sang del Baix Llobregat, Antoni Garcia, aquest any, a més, la marató ha coincidit amb el  vintè aniversari de l’associació; pel que, a part del típic refrigeri, als donants també se’ls hi ha entregat un detall: una tassa amb el logotip del 20è aniversari.

La Marató ha reduït el nombre de participants amb una Candelera virtual

La Marató de Donació de sang s’ha celebrat aquest dissabte de 10 a 14h i de 17 a 21h, i també diumenge de 10h a 14h al teatre del Foment de Molins de Rei; amb un total de 125 donants. Una xifra una mica inferior a la d’altres anys en què La Candelera se celebrava en format físic.

Recomanacions personalitzades