L’Ajuntament promociona el ‘big data’ amb un vídeo a la façana de la biblioteca

L’Ajuntament ha instal·lat una pantalla a la façana de la biblioteca que durant tot el cap de setmana emetrà un vídeo promocional sobre la tecnologia ‘big data’ al municipi. L’objectiu és reforçar el compromís de la localitat amb aquesta tecnologia i escalfar motors pel centre d’innovació que es preveu instal·lar d’aquí a dos anys a la primera planta de l’equipament.

L’alcalde i el primer tinent d’alcalde han assistit a la presentació del vídeo // Roger Cuartielles

Molins de Rei ja fa temps que intenta fer gala de la innovació i de la tecnologia 4.0 com a marca d’identitat. De fet, la Fira de la Candelera és un dels moments de l’any en què el municipi mostra a través de l’Espai Empresa les iniciatives més innovadores que es duen a terme a la localitat. L’any passat, per exemple, va ser el torn de la robòtica.

Enguany, però, la pandèmia ha obligat a transformar l’Espai Empresa en xerrades empresarials virtuals i en vídeos promocionals sobre el ‘big data’. Un d’aquests audiovisuals s’ha presentat aquest divendres a la façana de la Biblioteca, on el consistori hi ha instal·lat una pantalla gegant amb un vídeo sobre Big Data i tecnologia 5G que es projectarà durant tot el cap de setmana.

Incubadora d’innovació empresarial i tecnològica

En l’audiovisual hi apareixen en bucle conceptes com el manteniment predictiu, l’optimització dels serveis i l’anàlisi de dades. De fet, l’objectiu de l’audiovisual també és escalfar motors de cara a la incubadora d’innovació empresarial i tecnològica que es vol instal·lar a la primera planta de l’Edifici del Molí d’aquí a un parell d’anys.

De moment, no hi ha una data concreta, però el projecte ja s’està començant a gestar des de la regidoria de Tecnologies 4.0, que capitaneja Jordi Enseñat.

Des de la regidoria de Fira també hi han col·laborat. El seu responsable i primer tinent d’alcalde, Ramon Sánchez, confia que la iniciativa pugui ser una realitat d’aquí a dos anys aproximadament: “Volem que serveixi tant a empreses com als instituts Bernat el Ferrer i el Lluís de Requesens, que fa temps que treballen la impressió 3D”.

De fet, la voluntat és que a la primera planta de l’edifici El Molí s’hi habiliti un espai de 600 metres quadrats amb maquinària com impressores 3D perquè s’hi pugui fomentar la innovació. “Molins de Rei ha de ser una referència en aquest àmbit”, conclou Sánchez.

Recomanacions personalitzades