Els paradistes del mercat ambulant, descontents amb la nova ubicació

Aquest divendres el mercat ambulant de Molins de Rei ha estat col·locat en dos punts del municipi per “millorar la seguretat en el context de pandèmia”, segons argumenta l’Ajuntament. Els paradistes es queixen què alguns dels seus companys queden “despenjats”.

Algunes parades del mercat ambulant s’han traslladat a la plaça de l’U d’Octubre // María Samblás

Una part del mercat ambulant de Molins de Rei ha estrenat una nova ubicació aquest divendres 5 de febrer. Algunes de les parades han estat desplaçades de l’entorn del Mercat Municipal fins a la plaça de l’U d’Octubre. La decisió d’aquesta reestructuració l’ha pres l’Ajuntament al·legant que així millorarien les mesures de seguretat contra la propagació de la Covid-19 i es garantirien millor les distàncies.

El trasllat no ha afectat a totes les parades; però la majoria no han conservat el seu lloc habitual. La reestructuració s’ha dut a terme després d’algunes reunions entre Ajuntament i paradistes. Reunions que, segons han declarat alguns treballadors del mercat a Viu Molins de Rei, han estat “insuficients“.

L’opinió majoritària dels paradistes és que “no s’han fet bé les coses”, sobretot perquè aquest matí a l’hora de fer el muntatge s’han trobat amb problemes en la coordinació. Alguns companys ocupant una plaça que no era seva, per exemple.

La majoria de les parades han estat resituades // María Samblás

Els paradistes, preguntats per Viu Molins de Rei, ubicats a la plaça de l’U d’Octubre opinen que l’únic benefici que tenen és que ara hi ha una sola filera de parades, pel que es garanteix millor la distància de seguretat entre clients.

Però consideren que, sobretot els que queden més a tocar de la Biblioteca, són els paradistes que queden més “despenjats”. “És molt difícil que les persones que van a comprar arribin fins allà, a no ser que hi vagin expressament”, lamenta l’Enric, portaveu dels treballadors del mercat ambulant.

Estudi per millorar la reestructuració

L’estrena d’aquestes dues ubicacions del mercat dels Encants no ha estat ben acollida pels paradistes, que afirmen que presentaran un estudi de l’espai a l’Ajuntament per intentar millorar la reestructuració del mercat ambulant; i així evitar que les parades quedin tan allunyades les unes de les altres.

Recomanacions personalitzades