Veïns del Lluís de Requesens lamenten que les obres del carrer s’han fet “a mitges”

Les remodelacions van incorporar un segon sentit de circulació, però els veïns creuen que és “innecessari” i “molt estret”. Lamenten s’hagi substitut un parc infantil per places d’aparcament i que no s’hagi asfaltat tot el carrer. L’Ajuntament assegura que s’han instal·lat més jocs a pocs metres i que l’actuació es va treballar amb l’associació de veïns.

El nou carrer Lluís de Requesens, amb una part amb d’asfalt nou, l’altra amb antic i dos sentits de circulació // Jose Polo

Veïns del carrer Lluís de Requesens estan descontents i se senten “enganyats” amb el resultat de les obres de reforma que l’Ajuntament ha impulsat en aquest punt de Molins de Rei. Lamenten que només s’ha asfaltat una part de la via, que s’han retirat uns jocs infantils i que amb dues direccions de circulació tot ha quedat massa estret.

Per la seva banda, l’Ajuntament defensa que la remodelació es va impulsar en coordinació amb l’associació de veïns del barri, que es tracta d’un carrer sense sortida on no s’ha de circular i que a pocs metres disposen de nous espais de jocs infantils.

Anem a pams. La remodelació del carrer situat al barri de la Riera Bonet es va iniciar a principis de desembre, amb un cost de 40.000 euros, i una vegada finalitzada el carrer ha passat a ser de dos carrils. Una part dels veïns creu que, en tractar-se d’un carrer sense sortida, és una mesura “innecessària”. “Aquí només passem els veïns per aparcar. Abans entràvem de cara i qui té més destresa surt marxa enrere, qui no feia la volta al final del carrer”, explica Pere Gil, un dels veïns afectats a Viu Molins de Rei. Gil remarca que els dos carrils que hi ha actualment són “massa estrets” i és “impossible” que circulin dos cotxes en paral·lel. “Ni tan sols han posat la línia de separació dels carrils”, conclou.

Comencen les obres del carrer Lluis de Requesens
El carrer Lluís de Requesens durant l’inici de les obres // Anna Bermejo

Abans de les obres, hi havia un parc infantil a mà dreta des de l’entrada del carrer i els cotxes aparcaven en paral·lel l’esquerra. Ara, s’ha enderrocat l’espai de jocs infantils i s’ha substituït per places d’aparcament en bateria.

Francisco Macías, un altre molinenc de la Riera Bonet, creu que la reparació s’ha fet “a mitges”. “Pensava que passarien una fressadora per planar la carretera i que asfaltarien tot el carrer, però només ho han fet a la part nova”, assegura el veí.

Desperfectes a l’asfalt del carrer // Rut Font

Actualment, la zona de la carretera per on circulen els cotxes es troba en mal estat, amb diversos sots, mentre que l’espai d’estacionament està acabat d’asfaltar. Per aquest motiu, Marta Torre, una tercera veïna del carrer, creu que la remodelació ha estat “un pegat” per tapar els desperfectes de la via.

Torre, a més, hauria preferit que el carrer fos per a vianants perquè tant la vorera com la carretera fossin més amples o s’hagués incorporat algun element decoratiu per fer el carrer més estètic. “El parc tenia un valor sentimental per a mi, hi vaig jugar de petita. Ara els nens en tenen un de nou al costat de les Guardioles, però ja que el treus substitueix-lo per bancs o testos com els que hi ha al centre”, opina.

Obres treballades amb l’Associació de Veïns de la Riera Bonet i jocs infantils a pocs metres

Per la seva banda, fonts municipals asseguren a aquesta redacció que no han rebut una “queixa formal” pel resultat de les obres. A més, expliquen que el projecte de remodelació es va “treballar amb l’Associació de Veïns de la Riera Bonet”.

D’altra banda, aquestes mateixes fonts asseguren que l’antiga zona infantil del carrer Lluís de Requesens estaba “obsoleta”. A canvi, remarquen que a pocs metres s’han situat dues zones de jocs noves i que d’aquesta manera “es guanya aparcament”.

Per últim, admeten que amb els dos sentits de circulació el carrer pot haver quedat estret. Però al mateix temps indiquen que és una via “sense sortida que només s’utilitza perquè els veïns puguin aparcar” i que en cap cas es tracta d’un carrer de “circulació”.

[Viu Molins de Rei és un diari digital compromès amb donar veu a les reivindicacions veïnals dels diferents barris de Molins de Rei. Pots ajudar a continuar i millorar aquesta feina si et fas soci.]

Recomanacions personalitzades