Els veïns dels barris de muntanya es queden sense llum durant hores per la caiguda d’un pi sobre el cablejat elèctric

La caiguda d’un pi de grans dimensions sobre un cable de mitja tensió va provocar que unes 200 persones, residents als barris de la Rierada i Vallpineda, es quedessin sense electricitat durant gairebé deu hores.

Moment de la caiguda de l’arbre sobre el cablejat elèctric // Vídeo cedit

Aquest dissabte al vespre, un pi de grans dimensions va caure sobre un cable de mitja tensió a causa del temporal de vent i pluja, provocant un tall d’electricitat als barris de muntanya de la Rierada i Vallpineda a Molins de Rei.

L’arbre, al caure, va topar contra la línia que prové del centre de transformació de Rubí i arriba als barris de muntanya de Molins de Rei des de Papiol. Es va fer un curtcircuit que va provocar un petit incendi que es va apagar ràpidament. Bombers va enviar tres dotacions que, a més d’apagar les flames, es van encarregar de tallar l’arbre. Al lloc dels fets també es van traslladar operaris de la companyia elèctrica Endesa, que van arreglar provisionalment l’averia a les 3 de la matinada.

Aquest diumenge al matí, la companyia ha hagut de tornar a tallar l’electricitat per reparar definitivament el cable trencat per la caiguda de l’arbre. Una reparació que ha durat fins aproximadament dos quarts de dues del migdia.

Els operaris d’Endesa treballant en l’averia diumenge al matí // Cedida

El responsable de l’ADF 249 Puigmadrona-Olorda, i veí del barri de la Rierada, Pere Royo, explica en declaracions a Viu Molins de Rei que “tot això és conseqüència d’una gestió que no s’està fent bé. Aquests pins són perillosos i des d’ADF hem avisat molts cops que s’han de treure.” El problema, segons Royo, és que pertanyen a finques urbanes, no són forestals, pel que s’ha de demanar permís als propietaris per poder extreure’ls. I és un procés lent.”Quan arriba un temporal, aquests arbres cauen, i els afectats som els veïns“,explica el responsable de l’ADF, “ja hi va haver problemes l’any passat amb el temporal Glòria i no s’han solucionat.

No és el primer cop aquesta mateixa setmana que els barris de muntanya es queden sense electricitat. Dijous ja va passar degut a una sobrecàrrega en els transformadors, i aquest dissabte com a conseqüència de la caiguda del pi. Fonts veïnals del barri de Vallpineda es queixen de la situació precària que estan vivint. “No tenim aigua corrent, per tant, si marxa la llum, al no tenir bombes, tampoc tenim aigua”, lamenta en Jordi, un veí de Vallpineda.

I és que aquests barris, situats a la muntanya de Collserola, no estan urbanitzats. Des de fa anys, aquesta urbanització, es troba pendent.

L’arbre que va provocar el curtcircuit // Cedida

Recomanacions personalitzades