B-23: el carril Bus-Vao interruptus

(O quan la manca de col·laboració institucional es converteix en un desastre).

Lluís Carrasco // Arxiu

Que és un carril Bus Vao ?

És una carril reservat pel transport públic, vehicles d’emergència i vehicles d’alta ocupació (tres o més ocupants). La seva principal utilitat és que en períodes de molta congestió del trànsit a les entrades i sortides de les ciutats permet l’accés ràpid dels serveis d’emergència, autobusos i autocars d’empreses i escolars, permetent el seu correcte funcionament i evitant llargues esperes als viatgers a les cues de vehicles, el que possibilita que amb els mateixos vehicles i conductors es puguin millorar serveis i la implantació de serveis d’autobusos ràpids o Exprés.

Les dades demostren que en els períodes de major congestió de les vies d’accés a les grans ciutats, els carrils bus transporten un número major de persones que tots els carrils convencionals junts, malgrat que disposa d’un menor nombre de carrils. Per tant, és una solució molt eficaç.

Els carrils Bus Vao ja estan implantats amb total èxit a moltes ciutats europees, a Madrid i a d’altres entrades a Barcelona. S’ha demostrat que permeten increments notables de l’oferta de serveis de transport públic a un menor cost.

Ja circulen per la B-23 algunes linies exprés de la Comarca, la implantació del carril Bus Vao afavoreix la seva expansió a diferents municipis i la millora ràpida de serveis // Cedida

Per què a la B-23 ?

La raó fonamental és que la B-23 és l’entrada a Barcelona que registra més circulacions d’autobusos de tota mena provinents de diferents comarques i també del Baix Llobregat. Autobusos que queden tots retinguts en períodes de congestió del trànsit.

L’autobús és l’únic mitjà de transport públic a molts municipis de la comarca i de Catalunya i el sistema que més ràpidament podria créixer en poc temps. A més, la B-23 és la via d’entrada de nombrosos serveis d’autocars interprovincials que connecten Barcelona amb bona part de Catalunya i la resta d’Espanya.

Protegir l’autobús a la B-23 beneficiarà a tots els usuaris: una oferta d’autobusos interurbans competitiva ajudarà a reduir la congestió de la B-23, perquè moltes persones que actualment van en cotxe podran deixar-lo a casa en trobar una més gran i millor oferta de transport públic.

El carril bus també permet reduir la contaminació atmosfèrica, que és un greu problema a la nostra comarca i ara és fonamental en la lluita contra el canvi climàtic.

Fotomuntatge amb el carril Bus Vao de la B-23 a l’entrada de Barcelona // Lluis Carrasco

Aquest carril a la B-23 és molt fàcil d’executar amb un baix cost econòmic, doncs l’amplada actual dels carrils, pensada per circular a 120 km/h, ha quedat sense sentit. L’aplicació actual de la regulació de velocitat a 80 km/h permet reduir l’amplada dels carrils actuals i inserir un nou carril bus amb facilitat, un corredor dedicat al transport públic que tindrà major capacitat que els tres carrils col·lapsats de cotxes i es convertirà en l’opció més ràpida per entrar i sortir de Barcelona.

Es calcula que el carril Bus Vao a la B-23 pot beneficiar directament a més de 10.000 usuaris d’autobusos actuals (un 35% de totes les persones que passen per aquesta via de gran capacitat).

On es proposa fer aquest carril ?

El projecte està previst realitzar-lo des de l’inici de la B.23 a l’alçada de Sant Feliu de Llobregat fins l’entrada a Barcelona per la Diagonal on, més endavant, està previst fer una nova terminal d’autobusos.

Tram de la B-23 on es proposa ubicar el carril bus // Mapa Base: ICC

Per què no s’ha fet encara si està aprovat i projectat ?

Venim demanant el carril Bus Vao a la B-23 des de l’any 2001, en el que amb diversos ajuntaments es va signar el manifest d’Esparreguera.

Des d’aquell moment des d’ajuntaments, consells comarcals , entitats ciutadanes i des del mateix Parlament o el Senat han estat diverses les peticions i accions per reivindicar la seva posada en funcionament.

Ja han passat vint anys i el carril Bus Vao inexplicablement segueix sense executar-se, ara en el 2021 aquest carril, ja és del tot imprescindible pel correcte funcionament dels serveis d’autobusos públics de moltes comarques i dels autobusos d’empreses i serveis discrecionals i, sobretot, per lluitar eficaçment contra el canvi climàtic i la contaminació atmosfèrica.

L’Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP) va organitzar el setembre de 2007 una espectacular simulació real del carril bus a l’alçada del Pont de la TV3 que va demostrar clarament que era possible i els avantatges del carril Bus Vao, sense afectar l’actual capacitat de l’autopista.

Setembre de 2007 – Demostració de carril Bus Vao a la B-23 a l’alçada del pont de TV3 // Cedida

Al llarg de la darrera dècada s’han realitzat diversos projectes d’execució per part del Ministeri de Foment, titular de la via, que va dissenyar una infraestructura pesant; i de la Generalitat de Catalunya, amb un projecte més econòmic basat en la reforma del ferm i el repintat de la calçada d’entrada a Barcelona. Sembla que ambdues administracions s’han posat d’acord en executar el projecte realitzat per la Generalitat que considerem molt més raonable.

L’any 2018 es va anunciar un acord de traspàs entre el Ministeri de Foment i la Generalitat que incloïa partides per al manteniment de la via i la implantació del carril Bus Vao. Finalment l’acord no s’ha dut a terme i segueixen acumulant-se els retards en la seva execució.

Incomprensiblement, malgrat estar fet el projecte executiu i haver-se valorat en uns 17,5 milions d’euros, les administracions de la Generalitat i l’Estat no executen aquest carril a causa de manca d’acords sobre el traspàs econòmic de tota la B-23.

És evident que fins que no es faci el traspàs, la competència sobre aquesta via de gran capacitat és del Ministeri i per tant és qui hauria d’haver executat ja aquest carril tan necessari i urgent.

L’endarreriment del projecte és perjudicial pel desenvolupament del transport públic i la mobilitat sostenible al Baix Llobregat i, mentre altres carrils Bus Vao avancen, la B-23 segueix cada cop més congestionada i en conseqüència el seu transport públic en autobús és cada cop més ineficient. Però s’agreuja més encara en l’actual context de contaminació atmosfèrica i emergència climàtica, on aquesta infraestructura ha de tenir una prioritat absoluta.

Per totes aquestes raons, des de la PTP volem fer una crida a la responsabilitat de les dues administracions per arribar a un acord immediat sobre el traspàs i l’execució urgent del carril Bus Vao.  

Si no s’arriba a l’acord ràpidament  per les raons que siguin, exigim al Ministerio de Transporte, Movilidad y Agenda Urbana l’execució immediata d’aquesta infraestructura urgent del transport públic, donat que és l’administració titular i la responsable directa de la seva manca d’execució.  Donat que el carril Bus Vao a la  B-23 esdevé ja una necessitat imperiosa davant de la major necessitat de potenciar el transport públic a causa del Covid i lluitar contra el canvi climàtic i la contaminació atmosfèrica.

Lluis Carrasco Martínez és Delegat Territorial de la PTP al Baix Llobregat

Recomanacions personalitzades