El molinenc Marcos Ruiz opta a guanyar el premi Fosbury a millor esportista de l’any

El campió d’Espanya d’halterofília és un dels 43 esportistes candidats als Premis Fosbury 2020 en categoria masculina. Les votacions estan obertes fins l’1 de gener.

Marcos Ruiz en una imatge d’arxiu // Cedida

El molinenc Marcos Ruiz podria sumar un nou triomf al seu palmarès: el premi a millor esportista masculí de l’any de la revista Fosbury. Ruiz ha estat un dels 43 esportistes escollits per optar als Premis Fosbury 2020 en categoria masculina.

El membre del Club Halterofília Molins de Rei és amb només 21 anys campió d’Espanya d’halterofília en categoria 109 kg, així com rècord estatal en arrencada de 185 kg i en total olímpic de 401 kg.

Ruiz opta als guardons de la Fosbury al costat d’altres esportistes de la comarca com el pratenc Nil Llop i el santboià Pau Capell. En categoria femenina també hi ha altres esportistes del Baix Llobregat com Laia Sanz, Núria Marquès, Alba Petisco i Patrícia Llabrés.

Les votacions per decidir el millor esportista de l’any, tant en categoria masculina com femenina, estan obertes fins l’1 de gener al web de la revista.

A banda de les dues categories de votació popular, la publicació també distingirà al gener un altre esportista que no estigui entre els 43 candidats de cada categoria. Els guardons s’entregaran quan ho permeti la pandèmia.

Els Premis Fosbury, que van néixer el 2018, van premiar l’any passat Marina González i Pere Marsinyach en les categories femenina i masculina de votació popular. L’esportista Pau Capell va ser el guanyador del Top 100 de la redacció. En canvi, Tita Llorens, Toni Ponce i Ana de Beniparrell van ser els esportistes distingits fa dos anys.

Recomanacions personalitzades