Xavi Paz serà emperador emèrit del Sacre Imperi Romanogermànic

[Aquesta informació ha estat publicada amb motiu del 28 de desembre, dia dels Sants Innocents. Qualsevol versemblança amb la realitat és pura coincidència]

És el principal motiu que porta l’Ajuntament a rehabilitar el Palau de Requesens. Algunes fonts apunten que és una estratègia per salvar la monarquia espanyola.

Xavi Paz en una imatge d’arxiu // Viu Molins de Rei

Carles V va ser nomenat emperador del Sacre Imperi Romanogermànic al Palau de Requesens de Molins de Rei. Segles després, segons ha pogut saber Viu Molins de Rei, el recinte tornarà a acollir la mateixa proclamació però amb un protagonista diferent: Xavi Paz assumirà aquest nou càrrec de forma emèrita en el primer acte oficial en l’històric palau una vegada ja hagi estat rehabilitat. El socialista ho compaginarà amb l’alcaldia de Molins de Rei.

De fet, segons han apuntat aquest 28 de desembre algunes fonts pròximes a les negociacions, aquesta proclamació de Paz és un dels principals motius del decidit impuls municipal a la rehabilitació del Palau per convertir-lo en un centre d’art i cultura sobre el Renaixement. Ni cultura, ni atractivitat econòmica, ni recuperació del patrimoni: l’alcalde vol la foto com a emperador, encara que sigui emèrit.

Paz durant un acte a la Gòtica del Palau de Requesens // Ajuntament – Dan Costa

“Assumiré aquesta responsabilitat amb tenacitat i esforç. Vull ser la força del canvi de l’imperi”, ha dit Paz en declaracions a aquesta redacció. L’alcalde nega que convertir-se en emperador emèrit sigui la principal motivació de la rehabilitació del palau, però reconeix que aquest nou càrrec l’il·lusiona.

Tot forma d’un pla ocult per salvar les institucions monàrquiques a Espanya, últimament molt qüestionades per les investigacions de corrupció. Per això han arribat ajuts estatals al projecte de rehabilitació del palau. Aquesta declaració com a emperador emèrit és el primer pas per restituir el Sacre Imperi Romanogermànic. De fet també es vol fomentar el paper de les monarquies a tot Europa.

“La Unió Europea no acaba de funcionar, necessitem una altra institució. Així potser podem convèncer al Regne Unit perquè tornin”, diuen fonts europees. Per això s’explica que hagin arribat els fons Feder per rehabilitar el palau i la creació de la regidoria d’Assumptes Europeus a l’Ajuntament.

“En tant en quant soc republicà, però també entenc que ara per ara necessitem estabilitat”, diu Paz sobre aquesta qüestió. “A més, em fa molta il·lusió ser emperador”, afegeix. “Però no deixaré de ser alcalde!”, emfatitza el batlle.

Recomanacions personalitzades