El Centre d’Estudis Comarcals organitza una recerca col·lectiva per aprofundir en l’economia social del Baix Llobregat

L’objectiu és analitzar la història i present del cooperativisme a la comarca i fer aportacions pel futur de l’economia del Baix Llobregat. El Centre també té en marxa un projecte de recerca sobre l’exili i les deportacions.

Acte de presentació de la 12a Convocatòria de recerca col·lectiva // Captura de pantalla

El Centre d’Estudis Comarcals crida els interessats a participar en la 12a Convocatòria de recerca col·lectiva. Està destinada a aprofundir en el coneixement històric de l’economia social comarcal i en fer una pluja d’idees sobre el futur econòmic del Baix Llobregat. La convocatòria pretén omplir els buits de coneixement de la comarca.

La proposta de recerca es va fer pública en un acte el passat 28 de novembre amb la conferència del Dr. José Luís Martínez González, director del projecte. Martínez és professor d’història econòmica i economia ambiental a la UAB, professor del postgrau d’economia social al Tecnocampus-Pompeu Fabra i professor col·laborador d’història del pensament econòmic a la UOC.

Durant l’acte es va destacar el fet que l’economia social fa un retorn a la societat que va més enllà dels diners invertits. També va comptar amb la participació de persones que van explicar les seves experiències i els reptes de futur que es plantegen.

Segon projecte de recerca

Aquest no és l’únic projecte de recerca iniciat recentment des del Centre d’Estudis Comarcals. També s’ha posat en marxa un estudi sobre l’exili i deportació, dirigit per la historiadora Maribel Ollé.  

Recomanacions personalitzades