Música per continuar l’homenatge a Sento Masià

Es presenta el darrer volum de l’antologia de l’artista de Molins de Rei en un diumenge amb dos concerts d’homenatge al carismàtic autor.

Els músics durant el concert homenatge a Sento Masià que va tenir lloc al matí // María Samblás

Continuen els actes d’homenatge després de la mort de Sento Masià, víctima de la Covid-19. Aquest diumenge 6 de desembre a la Gòtica es van celebrar dos actes ajornats entorn la figura de l’artista nascut a Alcoi, però de Molins de Rei per adopció. Al matí, al voltant de les 12h, va tenir lloc una presentació de l’antologia del pintor, amb l’exclusiva del darrer volum, ‘Sentoraxies’, publicat de manera pòstuma.

Al inici de l’acte es va projectar un vídeo en el que es podia veure a Masià envoltat de les seves obres. Segons explicava després l’artista Toni Moreno, es tractava del fragment d’un documental que preparava el mític professor de plàstica del Lluís de Requesens juntament amb Anastasi Rinos, però que va quedar incomplert a causa de la mort de Masià a l’abril.

Després de la projecció del vídeo, l’alcalde Xavi Paz, el primer tinent d’alcalde Ramón Sánchez, i Toni Moreno van sortir a l’escenari per parlar de la figura de Sento Masià i fer la presentació del cinquè i darrer volum de l’antologia, ‘Sentoraxies’, editat per l’Ajuntament. Moreno, visiblement emocionat, també va aprofitar per recordar al seu amic, molt estimat a Molins de Rei i “reconegut arreu del món.”

L’alcalde, el primer tinent i Toni Moreno durant la presentació de l’antologia // María Samblás

Al acabar el parlament, va donar inici un concert homenatge a Sento Masià, amb la participació de la soprano Glòria Pou, l’alto Montserrat Toran, la clavecinista Mireia Hernández i el director Xavier Mendoza. Els músics van interpretar quatre peces de les ‘Pinzellades’ d’Stabat Mater de G. B. Pergolesi; música clàssica que provocava emoció entre els presents i un fort aplaudiment al final.

Desconstruint ‘Homenatge a Teresa, per Gerard Capdevila i Oriol Cortadellas

A la tarda també es va celebrar un altre homenatge entorn la figura d’en Sento: “Desconstruint ‘Homenatge a Teresa’ d’Ovidi Montllor”, un concert amb Gerard Capdevila a la guitarra i Oriol Cortadellas als teclats, que tancava de manera momentània els actes per commemorar a l’artista. Aquest és un petit resum en format vídeo.

Recomanacions personalitzades