Els pressupostos participatius de joventut finançaran cinc projectes

S’invertiran 4.067 euros dels 9.000 pressupostats en tallers culturals i la gravació d’un disc. Les activitats estan classificades en dos grups d’edat: de 14 a 17 anys i de 18 a 30.

La bèstia de foc és una dels projectes finançats // L’Entxuscat

Els pressupostos participatius d’enguany finançaran cinc projectes de caràcter cultural adreçats al jovent de Molins de Rei. Es va decidir a finals de setembre en una assemblea oberta que va negociar com invertir els 9.000 euros procedents de l’última edició de MOU! EL CUL!, el projecte de pressupostos participatius de la regidoria de Joventut.

El procés es troba emmarcat en el Pla Local de Joventut MOU. Les accions acordades s’han de dur a terme abans que acabi l’any.

Un EP per a Petroli

Les activitats acordades s’han dividit en dues categories, una per adolescents de 14 a 17 anys i l’altra per a joves de 18 a 30. Dins del primer grup, l’assemblea ha pactat pagar la gravació d’un EP de cinc cançons del grup Petroli, format per set joves del municipi. Amb aquesta mesura es pretén donar a conèixer la nova formació i fomentar la música i la cultura local.

Capgrossos, l’Entxuscat i percussió

Els quatre projectes restants s’han integrat en la segona categoria. Dos d’ells es van desenvolupar en marc de la Festa Major d’aquest any: un taller de vestits de capgrossos organitzat pels Diables de l’Agrupa i la construcció de la nova bèstia infantil de l’Entxuscat.

En tercer lloc, el grup Sombaya s’encarregarà de preparar un taller d’introducció a la percussió brasilera adreçat a infants, adolescents, joves i persones amb alguna discapacitat amb l’objectiu de conèixer la cultura del país.

L’assemblea va aprovar una pròrroga pels projectes que es veiessin afectats per la situació sanitària. En aquesta línia, la junta també va acordar la realització d’una festa de Halloween el dia 31 d’octubre a càrrec de l’Associació MolInside, però fonts de l’Ajuntament expliquen que el repunt de la pandèmia ha obligat a suspendre-la. Actualment s’està valorant com reconvertir-la per fer-la durant una altra festivitat.

En aquest cas, les activitats que s’hagin d’ajornar o replantejar es celebraran al llarg del primer trimestre del 2021.

Procés enfocat als joves

Aquest procés participatiu s’ha adreçat als joves que resideixen a Molins de Rei o tenen alguna relació amb el municipi. Les accions proposades havien d’estar relacionades amb l’oci alternatiu, la cultura o l’emancipació.

Tot el procés ha estat validat per la Comissió de Seguiment del Pla Local de Joventut, integrada per representants de les entitats juvenils i tècnics de la regidoria de Joventut.

Recomanacions personalitzades