L’obertura del nou Lidl suposarà obres al barri de la Granja

El nou supermercat comportarà la realització d’obres per adaptar-se a la nova mobilitat. Han estat comunicades als veïns de la zona i es preveu que estiguin enllestides abans de Nadal.

El pàrquing del Lidl // Irene Juárez

El nou supermercat Lidl, ubicat al carrer Jacint Verdaguer, suposa canvis en la mobilitat del barri de la Granja de Molins de Rei. Per tal d’adaptar-se a la gran afluència de cotxes prevista, es realitzaran unes obres que han d’estar acabades abans de Nadal, segons han informat fonts assistents a una reunió dels veïns amb l’Ajuntament tancada a la premsa.

Les fonts amb les quals ha pogut parlar Viu Molins de Rei, han explicat que la més destacada de les modificacions és la que afecta el carrer Roseta Canalias, on hi ha el pàrquing pels clients i també el magatzem on els camions descarregaran els productes.

Actualment el Roseta Canalias serveix tant d’entrada com de sortida de vehicles, però en el futur el recorregut només serà de sortida i tindrà dos carrils. La circulació dels cotxes vindrà pel carrer dels Parcers i els dos xamfrans del carrer aniran fora perquè ocupen un espai important.

La vorera que es veu a la imatge es reduirà // Irene Juárez

Això permetrà que els aparcaments que hi ha ubicats al Roseta Canalias, al costat de la farmàcia, es modifiquin i quedin en forma de bateria guanyant més espai. Aquest carrer incorporarà dos carrils de sortida per agilitzar la mobilitat.

A hores d’ara, un cop passat el carrer Roseta Canalias, girant a mà esquerra per agafar el passeig del Terraplè, hi ha un carril d’entrada i un de sortida. Això es modificarà de forma que hi hagi dos carrils que surtin i un altre que entri.

Per tant, un dels carrils de sortida obligarà a sortir de Molins de Rei i l’altra anirà direcció Centre Vila. Per poder incorporar aquest nou carril de sortida, els aparcaments que queden just davant de l’hotel Ibis també es retiraran.

Els aparcaments de davant de l’hotel Ibis desapareixeran // Irene Juárez

D’altra banda, es peatonalitzarà la part del carrer Roseta Canalias que va des de la sortida del pàrquing, a mà dreta, fins al carrer del Bruc, que ja és peatonal. Així es garantirà que el Roseta Canalias serveixi només de sortida.

En aquest tram actualment hi ha un senyal que prohibeix el pas de vehicles, però la realitat és que hi segueixen passant, expliquen els veïns. Això ha estat motiu de conflicte, que els veïns van traslladar al consistori, durant la reunió.

Tram del Roseta Canalias que es peatonalitzarà // Irene Juárez

Així, l’Ajuntament s’ha compromès a peatonalitzar aquesta part del carrer i, probablement, instal·li unes pilones tant al carrer Bruc com a la part afectada del Roseta Canalias.

Al mapa superior es pot comprovar el nou sentit únic de circulació pel Roseta Canalias. El recorregut està marcat en blau. La part pintada de verd és la que es peatonalitza i les marrons corresponen a les afectacions a voreres i aparcaments. Les fletxes situades al carrer Verdaguer són les direccions, que incorporen un nou carril de sortida.

Lidl es farà càrrec de les despeses

El tracte amb l’Ajuntament passa perquè el supermercat assumeixi les despeses de les obres per adaptar la mobilitat a la seva obertura al municipi. A més, han assegurat que l’empresa s’ha compromès a tenir acabades les obres abans de Nadal. De tot, excepte de la peatonalització del tram del Roseta Canalias, que no es fa per cap afectació del Lidl.

Així ho ha traslladat l’alcalde Xavi Paz als veïns, en una reunió en què hi han participat també el primer tinent d’alcalde, Ramon Sánchez, un tècnic de mobilitat i la regidora del barri de la Granja, Carme Madorell.

Recomanacions personalitzades