60 restauradors de Molins de Rei uneixen forces davant del tancament

No estan associats, encara. Han fet una reunió on han posat de manifest el seu desacord amb les mesures estipulades per la Generalitat. Fan pinya per afrontar aquests moments tan durs i confien que més restauradors del municipi s’uneixin.

Tancament bars i restaurants // Irene Juárez
Imatge de recurs d’un bar de Molins de Rei // Irene Juárez

L’hostaleria de Molins de Rei fa front a l’adversitat unida, tal com ja van fer durant el confinament. Un grup de 60 restauradors s’han tornat a trobar després que la Generalitat de Catalunya decretés el tancament de bars i restaurants durant 15 dies. De moment no tenen pensada cap acció conjunta, i tampoc estan associats. Però es disposen a parlar amb l’Ajuntament i confien que més restauradors del municipi s’uneixin al grup.

Roger Sánchez, propietari del bar La Peni, que va fer de vocal de l’hostaleria molinenca durant el confinament, explica que els restauradors estan “trists, esgotats, derrotats”. També estan “indignats, perquè no s’entén massa la resolució de tancar bars i restaurants quan altres àmbits segueixen amb un ritme molt alt”, assegura.

Ver esta publicación en Instagram

Ens cal treballar. La mesura no es justa.

Una publicación compartida de LA PENI bar 936539353 (@barlapeni) el

Aquestes són les principals conclusions que Sánchez extreu d’una reunió celebrada aquest dimecres a la tarda a la qual van assistir representants d’uns 20 restaurants. Pretenen que se’ls ajudi “per poder reobrir” un cop s’aixequin les restriccions. “Cada cop se’ns complica més la situació”, lamenta. Volen mostrar “que això és molt dur”.

“Això ens acabarà de fer mal”

Segons Sánchez, aquest embat pot ser definitiu. “Molts estem molt tocats. Hem arribat a aquest punt molt justos. Això ens acabarà de fer mal a molts de nosaltres”, argumenta. Seran moments difícils no només pels restauradors sinó per a tots els negocis implicats al sector: “Propietaris, treballadors, proveïdors, repartidors, comercials”. Molta gent “es quedarà aturada” i les “empreses es veuran molt afectades”.

Davant d’aquesta nova situació, els restauradors argumenten: “Nosaltres no som els culpables, hem fet la feina ben feta”. Molts “porten poc temps” i han fet “inversions molt fortes”. Ja els va “fer molt mal la primera onada” i Sánchez té “la sensació que hi ha gent molt malament”.

Demanaran ajuda a l’Ajuntament

De moment, esperen a veure quines accions de protesta es preparen des dels Gremis. Mentrestant, preveuen parlar amb l’Ajuntament. “No és l’Ajuntament qui ha pres aquesta decisió”, argumenta Sánchez, “ells també estan lligats de mans”, reconeix.

Però els restauradors es disposen “a seguir una línia de comerç de tota la vila” perquè consideren que són “els més perjudicats”. “Demanarem ajuda a l’Ajuntament”, afirma. “Fins a quin punt podran arribar? No ho sé”, lamenta. D’aquí a uns dies parlaran “amb comerç i alcaldia”.

Recomanacions personalitzades