L’ampliació de l’hospital Moisès Broggi permetrà tenir 84 llits més per a pacients crítics

El centre hospitalari de referència a Molins de Rei compta actualment amb només 18 llits d’UCI. La Generalitat vol que l’ampliació serveixi per multiplicar per quatre la quantitat de places per a pacients crítics en cas de necessitat.

A tocar de l’hospital s’està construint un edifici annex per ampliar-ne la capacitat // Arxiu

Fa temps que des del departament de Salut es treballa en una ampliació de l’hospital Moisès Broggi, el centre de referència a Molins de Rei, i que durant la pandèmia va arribar a tenir fins a 56 persones ingressades a l’UCI quan només tenia capacitat per a 18 llits de pacients crítics.

Fins ara, la Generalitat havia concretat pocs detalls de com seria l’ampliació, però aquest dimarts el director del Servei Català de la Salut (CatSalut), Adrià Comella, s’ha reunit amb els responsables del centre per explicar més a fons el projecte.

La previsió és que l’edifici annex que s’està construint per ampliar l’actual hospital compti amb 4.643 metres quadrats i que disposi de tres plantes amb llits preparats per a fer-los servir en cas d’urgència.

Segons els càlculs de la Generalitat, la voluntat és que cada planta tingui capacitat per a 28 pacients crítics, arribant fins als 84 llits disponibles. En paraules de Comella, aquest augment permetria “dotar l’hospital amb un total de 102 llits per a pacients crítics”, si es sumen els 18 llits d’UCI que el centre ja té actualment.

Nou edifici en quatre mesos

La intenció és que el nou edifici, concebut com un espai assistencial polivalent, estigui connectat amb l’hospital a través d’una passarel·la d’uns 70 metres i que pugui ser una realitat d’aquí a quatre mesos, sobretot per poder donar resposta a les necessitats assistencials que puguin sorgir en els propers mesos arran de la pandèmia.

De fet, a l’hora de dissenyar els fluxos dels pacients, els responsables també expliquen que han prioritzat establir circuits diferenciats per a pacients amb Covid-19.

Més espai per a les Urgències

A banda de l’ampliació, des del Consorci Sanitari Integral -que és el qui gestiona l’equipament- també s’ha anunciat que les dependències de les Urgències del mateix hospital s’ampliaran en 400 metres quadrats per “reduir el dèficit crònic d’atenció urgent a la zona”.

Recomanacions personalitzades