La CUP critica la subcontractació dels agents cívics a una empresa privada

La formació lamenta que els agents cívics no es contractin a partir de procediments interns o de l’empresa pública Molins Energia. Consideren que no és una tasca que requereixi l’“expertesa externa” d’una empresa.

Agents cívics // Ajuntament de Molins de Rei

La CUP critica la decisió del govern municipal format pel PSC i Junts per Molins de contractar els agents cívics a través d’una empresa privada. Durant el torn de precs i preguntes del ple de setembre, els anticapitalistes han demanat que la contractació d’aquests agents formi part de l’estructura de l’Ajuntament o bé de l’empresa municipal Molins Energia.

La formació defensa que no es tracta d’una tasca que necessiti una “expertesa externa” que justifiqui la subcontractació, segons ha explicat el regidor de la CUP Carles Ros. A més, creuen que aquest procediment “empitjora els drets dels treballadors” i volen saber quin és el benefici que obté l’empresa privada en qüestió: “Aquest benefici suposa un sobrepost innecessari per Molins de Rei”, argumenten.

El govern municipal argumenta que és un mètode de contractació “més àgil”

Com a resposta, el regidor de Recursos Humans, Miquel Zaragoza, ha explicat durant el plenari que es tracta d’un mètode “més àgil”, ja que un procediment intern és més lent.

Segons l’executiu municipal, la situació de la pandèmia ha fet que aquests agents cívics s’hagin de contractar amb urgència.

Els agents en qüestió es van contractar per organitzar l’entrada a les escoles durant l’inici de curs, entre altres treballs relacionats amb la lluita contra la Covid-19. L’import del contracte és de 15.231,43 euros.

Públic als esdevenimetns esportius

També durant el ple, els cupaires han demanat al govern crear un protocol perquè les famílies dels esportistes puguin entrar a les instal·lacions per veure els partits. En els últims dies, s’ha pogut veure als pares dels jugadors observant partits des de les vidrieres exteriors del Poliesportiu Municipal.

Davant la petició, el regidor d’Esports, Ramon Sánchez, ha assegurat estar en converses amb les entitats esportives per trobar la manera de reobrir les grades complint tots els protocols de la Generalitat.

Recomanacions personalitzades