Jordi Costa converteix les seves ‘Postals per no oblidar’ en una “mostra viva”

El fotògraf molinenc Jordi Costa exposa a l’Agrupa fins al 18 d’octubre el seu projecte fotogràfic ‘Postals per no oblidar’ sobre el Procés independentista.

La mostra es pot visitar a l’Agrupa fins al 18 d’octubre // Cedida

El fotògraf molinenc Jordi Costa converteix en exposició el seu projecte ‘Postals per no oblidar‘, que ha ideat amb 12 instantànies capturades per ell mateix sobre els moments àlgids del Procés independentista.

Ho fa a la sala d’exposicions de l’Agrupa i en una mostra gratuïta que es podrà visitar fins al proper 18 d’octubre. De dilluns a dijous, l’horari de visites serà de 18 a 20 hores i de divendres a diumenge, d’11.30 a 13.30.

Les 12 postals que s’exhibeixen immortalitzen imatges vinculades als dirigents independentistes empresonats, a l’organtizació del referèndum de l’1-O i a la situació que ha viscut Catalunya arran del Procés, com per exemple les últimes protestes contra la sentència als líders de l’1-O.

A banda de les imatges, l’exposició també inclou un audiovisual que conté més de 500 fotografies fetes des de l’1 d’octubre del 2019 fins a l’1 d’octubre de 2020.

El clímax del Procés en una exposició fotogràfica

Costa explica que ha volgut crear “una exposició viva” al mateix temps que posar en valor “els moments testimonials que ha viscut el país” en els darrers anys. “Són imatges representatives i fetes a peu de carrer, a primera línia de foc”, diu l’autor.

De fet, per fer-la més vivencial, Costa també ha inclòs una vitrina amb objectes que guarden relació amb algunes de les imatges que ha immortalitzat. Per exemple, hi exposa projectils de foam que segons el fotògraf alguns cossos de seguretat li van disparar en alguna de les manifestacions sobre el Procés.

A més d’exhibir fotografies per al record, la mostra també consta d’un punt de venda amb postals de l’autor i els beneficis de les quals es destinaran a la caixa de solidaritat gestionada per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) per fer front a la “repressió de l’Estat”.

Costa es mostra satisfet amb l’acollida que l’exposició ha tingut durant els aquests primers dies. “Des que vam obrir dimarts, ha vingut gent coneguda i també gent de fora”, assegura el fotògraf. De fet, el molinenc explica que Vilafranca del Penedès, Castellbisbal, Esparreguera i la Conca de Barberà ja s’han mostrat interessats a portar l’exposició als seus municipis respectius municipis.

L’exhibició recull els moments àlgids del Procés des de la mirada del fotògraf molinenc // Cedida

Recomanacions personalitzades