Un incendi de matolls obliga a tallar l’accés a la B-23

Segon incendi en menys de dotze hores a Molins de Rei. Ha cremat una zona de matolls pròxima a la B-23, obligant a tallar l’accés a aquesta via.

La zona cremada // Guàrdia Urbana de Molins de Rei

Les bèsties de foc no sortiran al carrer per la Festa Major, però malauradament durant les últimes hores les flames han estat protagonistes a Molins de Rei. Després de l’incendi de matinada al carrer Mercat, aquest divendres al migdia s’ha produït un segon foc.

Concretament, ha cremat una zona de matolls pròxima a la B-23. De fet, s’ha hagut de tallar l’accés a aquesta via en direcció Barcelona. La zona afectada és propera a l’entrada a Molins de Rei pel pont de l’antiga N-340.

Fonts dels Bombers de la Generalitat, que han rebut l’avís a les 12.53 hores, han informat que han treballat contra el foc amb quatre dotacions. L’Agrupació de Defensa Forestal Puigmadrona-Olorda (ADF) i la Guàrdia Urbana també han col·laborat en els treballs.

S’ha donat la circumstància que aquest incendi ha coincidit amb un altre a Pallejà, durant un divendres amb fort vent i l’alerta taronja del Pla Especial d’Emergències (VENCAT) activada. El foc a l’altre banda del riu Llobregat s’ha originat en una “zona de barraques” del carrer Comerç, segons les mateixes fonts, en una zona pròxima a l’altre incendi.

El Servei Català de Trànsit ha informat que aquest foc ha obligat a fer “talls intermitents” a l’A-2, provocant retencions de quatre kilòmetres en les dues direccions. En aquest incendi de Pallejà també ha treballat un helicòpter.

Segons ha assegurat la Guàrdia Urbana minuts abans de les 14.30 hores, el foc de Molins de Rei s’ha donat per extingit. “En principi per línia elèctrica”, han dit des de la policia local, explicant els primers indicis de la causa del foc, que encara s’han de confirmar.

Fonts municipals han afegit que l’ADF i els Bombers s’han quedat a la zona per remullar el terreny i evitar que l’incendi torni a activar-se.

Recomanacions personalitzades