L’Ajuntament aporta 40.000 euros al nou conveni amb el Botmol i l’Associació de Venedors del Mercat

El conveni col·labora en el finançament de les dues entitats comercials amb un total de 140.000 euros, on l’Ajuntament contribueix amb un terç del total. Els diners es destinaran a campanyes per fomentar i dinamitzar el comerç local.

Jesús Cardona, Xavi Paz i Xavier Sadurní han signat el conveni // Ajuntament de Molins de Rei

L’Ajuntament, la Unió de Botiguers de Molins de Rei (Botmol) i l’Associació de Venedors del Mercat Municipal han renovat el conveni que signen cada any per ajudar a finançar les associacions comercials molinenques.

Segons el pacte, el consistori donarà 34.210 euros al Botmol i 5.254 a l’associació del Mercat Municipal. El conveni està marcat per les circumstàncies viscudes durant l’any i, per això, els diners es destinaran a projectes per fomentar el comerç del municipi, però adaptats al context de la pandèmia, segons ha explicat l’Ajuntament aquest dimarts en una roda de premsa.

En total, l’acord destina 140.000 euros al sector comercial: 110.000 al Botmol i els 30.000 restants al Mercat Municipal. Un terç d’aquestes aportacions les fa l’Ajuntament, el segon terç administracions supramunicipals com la Generalitat i la Diputació de Barcelona i la resta va a càrrec dels socis de cada entitat. En el cas del Botmol, el 40% del finançament prové dels seus associats, mentre que el 34% l’aporta de l’Ajuntament i la resta les altres administracions.

Un segell per la col·laboració

Les entitats comercials han agraït la col·laboració de l’Ajuntament amb els establiments locals amb aquests convenis. Jesús Cardona, president del Botmol, els considera un segell del “compromís del comerç amb la vila i de la vila amb el comerç”.

Al seu torn, Xavier Sadurní, portaveu de l’Associació de Venedors del Mercat Municipal, creu que el pacte permet a la població conèixer el teixit dels comerços locals. Sadurní assegura que amb un pressupost més alt podrien desenvolupar més campanyes, però entén “les limitacions” del context actual.

D’esquerra a dreta, Ramon Sánchez, Jesús Cardona, Xavi Paz, Xavier Sadurní i Pep Puiggarií// Ajuntament de Molins de Rei

“Vau ser el centre de la vila”

L’alcalde, Xavi Paz; el primer tinent d’alcalde, Ramon Sánchez; i el regidor de Comerç, Pep Puiggarí, han recordat i agraït el paper que va jugar el comerç local durant el confinament. L’alcalde ha considerat que les entitats han valorat “el potencial” de Molins de Rei, mentre que Sánchez ha assegurat que el comerç va aportar “certa normalitat” durant l’estat d’alarma.

Per altra banda, Puiggarí ha valorat la capacitat d’adaptació del comerç durant l’inici del confinament, quan molts establiments van vendre els seus productes a domicili. En aquesta línia, el president del Botmol creu que aquests mètodes “han arribat per quedar-se” i assegura que treballaran per desenvolupar-los correctament.

Pel que fa a l’afectació de la pandèmia en el comerç, Cardona ha informat que la Unió de Botiguers només ha perdut dos associats durant la pandèmia. El president del Botmol ha dit que es tracta de dos establiments que “estaven pensant a tancar” i la crisi sanitària els ha “complicat la situació”. “Hem guanyat 5 o 6 associats, el que demostra la fortalesa del comerç”, ha conclòs.

La mirada posada en el Nadal i la Fira

Durant la roda de premsa, Xavi Paz ha demanat als presidents de les dues associacions fer un esforç conjunt per preparar la pròxima campanya de Nadal. “Treballarem entre diverses regidories per enfocar el Nadal en les famílies i el comerç”, ha explicat l’alcalde. “Volem que no calgui marxar de Molins per gaudir del Nadal”, ha anticipat.

A més, Ramon Sánchez, qui també té el càrrec de regidor de la Fira de la Candelera, ha encarregat a les entitats col·laborar per preparar una fira amb “una mirada interior” centrada en campanyes de promoció del comerç local.

Recomanacions personalitzades