Els centres educatius superen els primers dies de classe sense aïllar cap grup per la Covid-19

Cap llar d’infants, escola o institut de Molins de Rei ha registrat cap cas positiu i per tant el departament de Salut de la Generalitat no ha hagut de demanar el confinament de grups escolars.

Nens a l’escola bressol El Patufet // Irene Juárez

Molins de Rei supera la primera setmana del curs 2020-2021 sense haver hagut d’aïllar cap grup per casos de coronavirus. Segons les directrius establertes pel departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, els grups han de ser estancs -no es poden barrejar amb els altres- per, precisament, poder garantir la traçabilitat de contactes si es produís un cas positiu al centre.

Aquesta no és la casuística de cap llar d’infants, escola o institut del municipi. Viu Molins de Rei s’ha posat aquest dijous en contacte amb la totalitat de centres educatius molinencs, tant públics com privats, per fer una diagnosi de l’estat dels centres durant els primers dies de curs. La resposta de tots ells ha estat la mateixa: cap positiu i cap grup aïllat.

Tanmateix, sí que hi ha constància de casos d’infants que s’han trobat malament i que s’estan a casa a expenses de rebre el resultat de la prova PCR. Però, en tot cas, el seu grup no s’ha hagut de confinar. A més, en conjunt, els centres destaquen la coordinació interna, el respecte dels infants vers les mesures de seguretat i la col·laboració de les famílies.

Així i tot, aquesta situació és susceptible de canviar en qualsevol moment. No seria un fet excepcional i estaria dins dels protocols marcats per aquest inici de curs complicat. En cas que es detectés un alumne positiu a un centre, el departament podria demanar el confinament de tot el grup de convivència -o grup bombolla- en el que es troba.

El 99,1% dels centres catalans no han confinat grups

Segons les dades registrades pel departament d’Educació de la Generalitat, que són d’accés públic, el 99,1% dels centres catalans tenen la totalitat dels grups en funcionament. Ara bé, a dia 17 de setembre, hi ha 68 grups confinats en 52 centres educatius catalans.

Recomanacions personalitzades