Les entitats esportives comencen la temporada amb restriccions

L’Ajuntament de Molins de Rei ha establert uns protocols per evitar contagis per Covid-19 que tenen com a mesura més destacable la prohibició de l’ús dels vestidors als equipaments municipals.

Un partit d’handbol base en aquesta pretemporada complicada // CE Molins de Rei

Les entitats esportives són a punt de començar la temporada 2020-2021. Un curs que, sens dubte, arrencarà amb moltes incògnites i, sobretot, amb noves mesures de seguretat. A l’estiu, l’Ajuntament de Molins de Rei va reunir-se amb totes les entitats per determinar unes pautes d’higiene i seguretat per garantir que l’impacte de la Covid-19 fos el mínim possible.

La mesura més destacable és que els esportistes no podran fer servir els vestidors per canviar-se quan entrenin ni tampoc les dutxes. A més, han de presentar-se a les sessions preparatòries vestits amb la roba d’entrenar posada de casa.

Dins d’aquesta nova normalitat han començat tots els clubs esportius la pretemporada, la majoria d’ells ja han disputat fins i tot partits amistosos i, en general, les sensacions són bones, tot i les mesures de seguretat imposades.

De fet, segons ha explicat l’alcalde, Xavi Paz, aquest dimecres a Ràdio Molins de Rei ja hi ha hagut un equip d’un club esportiu del municipi que s’ha hagut de confinar per estar en contacte amb un positiu.

“Els infants necessiten fer aquesta activitat física”, diu el CFS Molins 99

Al Club Futbol Sala Molins 99 els equips des de la categoria infantil ja porten aproximadament tres setmanes de pretemporada; i ja s’han disputat diversos partits amistosos a La Sínia, sempre a porta tancada.

Al poliesportiu les mesures són molt estrictes, segons explica el president del club Daniel Santamaria a Viu Molins de Rei: “Hi ha circuits per entrar i sortir, per tal que els equips no coincideixin. A més, la gent ve canviada de casa i s’han assignat uns espais a la graderia perquè els jugadors es canviïn el calçat de carrer pel d’entrenar.”

Després d’aquestes setmanes estan “molt contents per com estan responent els jugadors, les famílies i els monitors davant d’aquesta situació nova“, i esperen que la temporada vagi el millor possible.

El gruix d’equips comença a entrenar-se aquesta setmana, coincidint amb l’inici de les escoles; moment clau en què veuran si aquestes setmanes prèvies han servit per preparar-se per aquest moment. Però, tal i com insisteix Santamaria, “els infants necessiten fer aquesta activitat física, i és saludable que facin esport fora de casa, estiguin amb els amics i poc a poc tot torni a la normalitat.

La temporada 2020-2021 arrencarà el primer cap de setmana d’octubre, tot i que el sènior masculí A descansarà una setmana més per com ha quedat definit el calendari. El seu primer partit serà contra l’Estel Vallseca a La Sínia; i el del femení serà el 3 d’octubre a la pista del Sabadell.

“És difícil treballar havent de seguir els protocols”, considera el CE Molins de Rei

Pel que fa al Club Esportiu Molins de Rei, l’handbol va començar la seva pretemporada a finals del mes d’agost aplicant els protocols tant de l’Ajuntament com de la Federació Catalana. A partir d’aquesta setmana, el club dóna per finalitzada la pretemporada amb la tornada de l’escola, i es comencen a realitzar els entrenaments amb més normalitat tant al Poliesportiu Municipal, com a La Sínia i l’escola Madorell.

El secretari de l’entitat, Jordi Fisas, confessa que “és difícil treballar havent de seguir els protocols“, però que és la “única manera de seguir entrenant.”

A banda de la prohibició ja expressada de l’ús dels vestidors, els entrenaments es fan sempre amb grups estables, sense que cap d’ells coincideixi en el mateix espai.

Pel que fa al inici de temporada pels equips sènior, el curs també comença la primera setmana d’octubre. Algunes categories començaven abans, però la Federació va determinar la setmana passada que es modificava el calendari esportiu i els sistemes de competició per adaptar-los a la realitat que s’està vivint a causa de la Covid-19.

https://twitter.com/HandbolMolins/status/1304874515089035268

Pel que fa al futbol, tant el Molins Club de Futbol com l’Atlètic Incresa porten diverses setmanes en plena pretemporada i disputant partits amistosos. Aquests van començar sent a porta oberta, però finalment es va determinar tancar-los igual que els entrenaments.

“Les mesures de seguretat són dures”, assumeix el Molins de Rei CF

Santi Fernández, el tècnic del primer equip del Molins de Rei CF, afirma que les mesures de seguretat “són dures“, però que “les sensacions són bones i esperem que tot vagi millorant poc a poc perquè el futbol pugui tornar a la normalitat.” La d’enguany és la pretemporada més llarga que han viscut mai, ja que normalment són unes tres setmanes i aquest curs en seran sis.

La lliga començarà el primer cap de setmana d’octubre i el primer partit dels molinencs serà el dia 4 al camp del Sant Joan Despí. El canvi més destacable per a aquesta temporada és la divisió en subgrups de la Segona Catalana. Ara el Molins de Rei CF es troba al Subgrup 3B.

Això és perquè en finalitzar la temporada 2019-2020 no hi va haver descensos, cosa que també podria afectar negativament alguns equips, ja que aquest curs hi haurà més possibilitat de baixar que altres anys. Tot i així, Fernández assegura que “hem fet un equip amb molta il·lusió i intentarem lluitar per salvar la categoria amb solvència.”

https://twitter.com/molinscf/status/1305425017837178880

L’Atlètic Incresa també segueix en plena pretemporada amb les mesures d’higiene i seguretat que inclouen no poder fer servir les dutxes, que els jugadors portin la seva ampolla d’aigua personal i també el gel hidroalcohòlic, entre d’altres. Pel que fa a l’inici de temporada, els de Juan Villegas es veuran les cares amb el Junior CF a Sant Cugat la primera setmana d’octubre.

“Els jugadors ho tenen interioritzat”, remarca el Club Bàsquet Molins

El bàsquet de Molins de Rei també està vivint una situació semblant a la resta d’entitats. La pretemporada durarà set setmanes, ja que la competició comença el cap de setmana del 17-18 d’octubre. La setmana vinent començaran a disputar partits amistosos, perquè els jugadors han de passar un període de 14 dies junts per crear un grup estable i així poder començar a enfrontar-se a altres equips que també hagin format aquest grup estanc. Aquesta setmana seguirant amb els entrenaments en un stage a La Molina, però aquests dies s’han estat exercitant al pavelló.

Segons explica l’entrenador del primer equip masculí, Xavi Bayod, a aquest mitjà, “els grups entren alhora al poliesportiu i no es barregen amb cap altre equip o entitat a la pista.” A més, el tècnic intenta inculcar als seus jugadors que evitin el contacte innecessari com xocar-se les mans durant els entrenaments, però en general els esportistes “ho tenen bastant interioritzat, perquè si algú agafa el coronavirus hem d’estar-nos tots a casa durant 15 dies”. El primer partit que disputaran serà contra El Manyanet Molins el 18 d’octubre, un derbi molt emocionant per començar la 2020-2021.

El Club Atletisme Molins de Rei, per la seva banda, començarà l’activitat més intensa de pretemporada aquesta setmana, coincidint amb l’inici escolar, ja que també donarà el tret de sortida a l’escola d’atletisme.

Però aquestes primeres setmanes han estat aplicant les mesures de seguretat amb els seus atletes amb èxit. Els grups són estables, eviten les activitats intergrupals i han separat les seves instal·lacions en diferents parts perquè els atletes no es barregin entre ells. Les competicions oficials, però, s’han vist bastant afectades, tot i que hi ha força encara programades tal i com explica l’entrenador del club, Sergi Soler.

El passat cap de setmana es va disputar el Campionat d’Espanya Absolut d’atletisme a Madrid i dos atletes molinencs, Joan Moreno i Isaac Segura, hi han participat. A Catalunya encara hi més incertesa pel que fa a les competicions, però esperen que a mesura que avanci el curs tot torni poc a poc a la normalitat.

Isaac Segura i Joan Moreno durant l’Absolut d’Espanya d’atletisme // Sergi Soler

El Club Gimnàs Molins de Rei afronta les competicions d’aquesta temporada i la passada

Després de molts anys d’espera, el Club Gimnàs Molins de Rei estrenava per fi les noves instal·lacions a la Zona Esportiva Ricard Ginebreda però “malauradament el passat 31 de juliol i després del tancament total de les instal·lacions es donava per finalitzada la temporada 2019-2020”, expliquen fonts del club en comunicat. Només es va disputar alguna competició amistosa i la primera de la Copa Catalana.

En aquest context, el cos tècnic de l’entitat va treballar per organitzar entrenaments de forma online i així “mantenir al màxim la forma física de les gimnastes”.

Després que a finals de juny es pogués tornar als entrenaments i es fes el casal d’estiu van arribar les vacances. A finals d’agost les gimnastes de competició van tornar a l’activitat “per tal de preparar-se i fer front a un calendari atapeït ja que afronten totes les competicions aplaçades de la temporada 2019-2020 i les de la nova temporada 2020-2021”.

A principis de setembre el club ha tornat a començar la nova temporada per a totes les categories a la Zona Esportiva Ricard Ginebreda però amb una premisa clara: “Seguint sempre les restriccions sanitàries i la normativa del moment en base a la situació del Covid-19”.

Recomanacions personalitzades