Diversos robatoris sense violència afecten els compradors del Mercadona

Els infractors actuen en grup i, mentre que un d’ells distreu al comprador, un altre aprofita per furtar-li algun objecte de valor sense utilitzar la violència. Segons fonts policials consultades per aquest mitjà, es tracta d’un mètode utilitzat en diversos supermercats arreu de la comarca.

La policia posa controls davant de l’establiment quan reben alguna denúnica // Arxiu

Diversos grups de persones utilitzen el mateix mètode per robar algun objecte de valor al pàrquing del supermercat Mercadona situat al barri de la Granja, segons expliquen fonts dels Mossos d’Esquadra a Viu Molins de Rei.

Un dels lladres distreu al comprador amb una pregunta, mentre que un altre li treu la bossa de mà o el telèfon mòbil. Moltes vegades aquest últim li dona l’objecte furtat a un tercer perquè, en cas que es posi denúncia, sigui més difícil d’identificar als infractors.

Fonts policials asseguren que és una problemàtica endèmica la qual fa temps que intenten alleujar. Es tracta d’un delicte menor segons el Codi Penal, ja que no s’utilitza violència, intimidació o força.

Una persecució arreu de la comarca

Tot i que no hi ha molts casos denunciats ni es comptabilitzen, els Mossos d’Esquadra tenen coneixement d’aquests furts i instal·len controls policials davant del supermercat quan es fa una denúncia o el mateix comerç truca al cos. Quan identifiquen als infractors, els poden detenir només si tenen algun objecte robat, si no, els demanen que marxin de l’establiment.

Aquest tipus de robatoris no són exclusius de Molins de Rei, sinó que afecten els supermercats de municipis propers com Sant Feliu de Llobregat o Sant Joan Despí. En el moment en què s’instaura el control els grups decideixen canviar de municipis. “És com el joc del gat i la rata”, expliquen fonts policials, “no podem mantenir un control durant 25 dies si no actuen”.

Recomanacions personalitzades