Una “simbiosi entre les persones” protagonitza el cartell d’una Festa Major marcada pels aforaments

La dissenyadora igualadina Marta Garcia ha sigut la guanyadora del concurs de cartells amb Simbiosi. La imatge eludeix l’excepcionalitat de la Festa Major d’aquest any, reduïda a actes culturals en espais on es pugui controlar els aforaments, però mantenint la seva “essència”.

Marta Garcia i Xavi Paz destapen Simbiosi, el cartell de la Festa Major 2020 // Ajuntament de Molins de Rei

“Una Festa Major no es pot anul·lar perquè la fan les persones”. Aquesta és la idea que representa el cartell de la Festa Major de Molins de Rei d’enguany, segons ha explicat Marta Garcia, la seva dissenyadora, durant la presentació de la imatge. Garcia ha plasmat la festivitat de manera senzilla per representar que, tot i les limitacions causades per la pandèmia del coronavirus, la Festa Major manté la seva “essència”. Sant Miquel es basarà en activitats en espais on es pugui controlar l’aforament i es limitarà als caps de setmana del 18 al 20 i del 25 al 27 de setembre.

El disseny es tracta d’una sola línia que uneix la imatge que representa la Festa Major amb les persones que l’organitzen i aquelles que la gaudeixen. Titulat Simbiosi, representa “la retroalimentació” entre les persones que fan possible la Festa Major. Garcia ha sigut la guanyadora del concurs de cartells convocat el passat mes de juliol, on es van presentar 10 dissenys. S’ha endut un premi de 900€.

Marta Garcia, Xavi Paz i Ainoa García durant la presentació del cartell de la Festa Major // Ajuntament de Molins de Rei

Una Festa Major afectada pels aforaments

La Festa Major d’aquest any s’ha hagut de limitar a actes culturals en espais on es puguin controlar els aforaments i les mesures de seguretat, segons ha explicat l’alcalde Xavi Paz en roda de premsa. En totes les activitats el públic romandrà assegut i s’haurà de demanar entrada al correu electrònic cultura@molinsderei.cat. “És una manera de poder garantir la distància de seguretat i de poder traçar els contactes d’un assistent en cas que doni positiu de Covid-19”, ha especificat l’alcalde.

D’aquesta manera, no es podran convocar actes als carrers com les tradicionals activitats de foc: el Correfoc de Diables i Bèsties, la Cercavila del Camell i les Matines. Tampoc s’organitzarà la Cursa de Sant Miquel, la trobada de gegantera, ni es muntarà la carpa a la plaça de la Llibertat, on se celebraven concerts i espectacles, per la dificultat que suposa controlar els aforaments.

Ara com ara, el programa no està acabat, ja que l’Ajuntament ha optat per “adaptar la programació a les mesures d’última hora”. Per aquest motiu, no es repartiran programes en paper i se’n farà una difusió digital. El consistori està ultimant la programació, que es farà pública la setmana vinent, en col·laboració amb les entitats que participen cada any en les festivitats.

El tret de sortida de la Festa Major es farà el divendres 18 de setembre amb el pregó. En els darrers anys, el pregó s’havia convocat a la plaça de l’Ajuntament, però enguany es farà al pati de Ca n’Ametller, precisament per controlar el nombre d’assistents.

Crida a la responsabilitat

Des de l’alcaldia i la regidoria de Cultura, es fa una crida “a la responsabilitat i al respecte a tothom” pel que fa al seguiment de les mesures de seguretat a l’hora de participar en els actes programats. “No volem veure imatges que s’ha vist en altres municipis”, ha dit Paz, en referència a algunes aglomeracions.

De fet, l’Ajuntament vol aconseguir una via a mig camí entre aquelles imatges i la suspensió total d’altres festes majors de localitats pròximes com Sant Andreu de la Barca o El Prat de Llobregat.

Simbiosi: el cartell de la Festa Major 2020 dissenyat per Marta Garcia.

Recomanacions personalitzades