La Guàrdia Urbana tramita 121 denúncies per no portar mascareta

El cos policial ha interposat des de mitjans de juliol més d’un centenar de denúncies a persones que no duien mascareta.

La Guàrdia Urbana ha sancionat més d’un centenar de persones // Arxiu

El 13 de juliol el govern de la Generalitat va decretar que era obligatori dur mascareta per prevenir el risc de contagi de la Covid-19. Des de llavors i fins divendres passat, la Guàrdia Urbana de Molins de Rei ha interposat fins a 121 denúncies contra persones que no han complert amb la normativa.

Les sancions per no fer ús d’aquest mitjà de protecció es poden enfilar fins als 100 euros. La normativa s’aplica tant a l’aire lliure com en espais públics oberts o tancats, encara que hi hagi distància de seguretat. Només s’està exempt de dur mascareta quan es fa esport o quan es consumeix en un negoci de restauració.

La importància de dur mascareta

Fonts municipals subratllen la importància de portar mascareta per reduir la propagació de la pandèmia del coronavirus, sobretot tenint en compte les últimes dades del departament de Salut de la Generalitat de Catalunya sobre l’evolució del virus a Molins de Rei.

Segons el departament d’Alba Vergés, el municipi manté un alt risc de rebrot, amb una taxa de reproducció de la Covid-19 de 2,09, per sota de la mitjana catalana i que significa que cada contagiat infecta dues persones més.

Notícies relacionades:

Recomanacions personalitzades