El risc de rebrot a Molins de Rei torna a pujar fins a nivells similars als d’abril

El municipi ha registrat 9 positius des del 14 d’agost, una xifra estable comparada amb la de les setmanes anteriors. En canvi, el risc de rebrot augmenta pel creixement de la propagació: cada molinenc amb el virus contagia a més de dos persones.

Evolució de la tendència del risc de rebrot al municipi // Departament de Salut

La tendència a la baixa durant el mes d’agost dels casos de coronavirus a Molins de Rei s’ha capgirat i el risc de rebrot de Covid-19 ha tornat a pujar fins a xifres similars a les del mes d’abril, segons les dades públiques del departament de Salut de la Generalitat.

Des de principis d’agost, s’ha detectat una mitjana de 10 positius per setmana, però l’indicador del risc de rebrot ha repuntat durant els últimes dies per la crescuda paral·lela del nombre de persones a qui contagia un infectat.

Segons l’índex de risc de rebrot, entre el 14 i el 20 d’agost Molins de Rei se situa en un risc alt: 160,92, en una escala on 0 indica cap risc i per sobre de 100 hi ha perill de rebrot. Aquesta dada gairebé duplica la registrada entre el 7 i el 13 d’aquest mes, quan l’indicador marcava un 71.00, és a dir, un risc mitjà. Tot i això, no arriba als nivells de finals de juliol, quan es va disparar i va estar per sobre dels nivells d’inici de la pandèmia.

Augment de la velocitat de propagació

L’índex de rebrot es calcula multiplicant la incidència de casos acumulada dels darrers 14 dies i la velocitat mitjana de propagació del virus (Rt). Aquesta segona taxa també ha crescut en l’última setmana, el que explica l’augment del risc sense un repunt significatiu dels casos. Concretament, entre el 14 i el 20 d’agost, el nombre de reproducció de la malaltia és de 2,19 punts, el que implica que cada molinenc contagiat infecta a dues persones.

Segons els experts, quan aquesta taxa es troba per sobre de l’1, el virus creix de forma preocupant. Per contra, la setmana anterior la velocitat de propagació es trobava per sota d’aquest llindar amb 0.87 punts.

Una altra xifra que ha repuntat és el percentatge de tests PCR positius respecte al total de realitzats. En l’última setmana la taxa ha arribat al 7.25% davant del 3,47% registrat els dies anteriors. El número de test realitzats aquesta quinzena s’ha mantingut estable: 196 entre el 14 i el 20 d’agost i 207 entre el 7 i el 13.

Des de l’inici de la pandèmia, Molins de Rei ha acumulat 316 contagis i 34 morts per Covid-19. Actualment, hi ha 3 molinencs ingressats, un d’ells a la UCI.

Recomanacions personalitzades