L’ADF i la Guàrdia Urbana capturen dos porcs vietnamites a la Riera Bonet

Després de l’avís d’un veí, l’Agrupació de Defesa Forestal i la Guàrdia Urbana han rescatat dos porcs vietnamites a Collserola aquest dissabte. Actualment es troben a càrrec de la protectora d’animals Help Guau.

Els porcs vietnamites es trobaven a Collserola, a la zona de la Riera Bonet i Sant Pere Romaní // Federació d’ADF’s de Baix Llobregat

La Guàrdia Urbana, l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) Puigmadrona-Olorda i la protectora d’animals Help Guau han capturat una parella de porcs vietnamites a Collserola, a la zona de la Riera Bonet i Sant Pere de Romaní de Molins de Rei. Segons fonts de l’ADF, cal evitar que es creuin amb els porcs senglars que es troben en llibertat a Collserola.

En primer moment, un veí -l’exregidor Jordi Romeu- va avisar al cos policial de l’existència d’aquests porcs a Collserola a finals de juliol. Després d’un seguiment per part dels Agents Rurals i d’un segon avís, la Guàrdia Urbana els va rescatar juntament amb la protectora i l’ADF, com a agent coneixedor del territori. Els van poder capturar després d’arraconar-los en un hort.

La Guàrdia Urbana, l’ADF i la protectora Help Guau // Federació d’ADF’s de Baix Llobregat

Els porcs vietnamites es cataloguen com a animals domèstics. Així doncs, el més probable és que la parella de porcs estigués abandonada: “La gent no té consciència, els agafa com a mascota, els tenen sense xip i després quan es fan grans els abandonen”, explica Pere Royo, responsable de l’ADF, a Viu Molins de Rei. Actualment, els dos animals es troben a la protectora Help Guau, que intentarà troba’ls-hi una nova llar o un santuari.

Recomanacions personalitzades