Junts per Molins té un regidor de govern amb dedicació exclusiva i dos a mitja jornada

El tinent d’alcalde Ramon Sánchez ha deixat les seves activitats empresarials per dedicar-se al 100% al govern municipal, cosa que no va fer quan va arribar a alcalde. Carme Madorell i Jordi Pradell faran mitja jornada a l’Ajuntament aprofitant la dedicació parcial ampliada que es va crear fa uns mesos pel socialista Àlex Herrero.

Socialistes i posconvergents van pactar a principis de març, una setmana abans de la pandèmia // Viu Molins de Rei

La pandèmia de la Covid-19 va esclatar una setmana després que es fes públic el pacte de govern entre PSC i Junts per Molins. En aquell moment es va fer públic les regidories que els postconvergents havien assumit a l’equip de govern, però no quines eren les seves dedicacions i el sou que cobrarien. El decret va passar, setmanes després, sense pena ni glòria i sense que ningú de l’oposició reparés en les noves retribucions.

Ramon Sánchez, en qualitat de primer tinent d’alcalde, té dedicació exclusiva a l’Ajuntament amb un sou anual brut de 41.583,92 euros anuals. Des de la seva entrada al govern municipal com a soci del PSC ha deixat la seva activitat empresarial privada de banda per centrar-se en l’activitat política, un gest que no va fer en la seva curta etapa com alcalde quan Joan Ramon Casals va marxar al Palau de la Generalitat.

Sánchez se suma així a l’alcalde, Xavi Paz, i a la regidora, Ainoa García, que són els dos únics membres del PSC que fins ara tenien dedicació completa al consistori. Tot i així, els tres no tenen el mateix sou. Mentre que Sánchez i García cobren el mateix, Paz guanya 7.000 euros més en qualitat d’alcalde.

Entre les files de Junts per Molins, els altres dos regidors que més hores li dediquen al govern municipal formalment són Carme Madorell i Jordi Pradell, que passen a fer una mitja jornada per un sou de 26.000 euros anuals bruts i amb responsabilitat de segons tinents d’alcalde. És la mateixa jornada que fa Àlex Herrero i que ja va causar polèmica l’any passat, quan el govern socialista, llavors en minoria, va crear aquesta figura a mig camí entre la dedicació exclusiva i la dedicació parcial, fins ara inexistent a Molins de Rei.

L’únic regidor de Junts per Molins que té una dedicació parcial a l’Ajuntament és Jordi Enseñat. En aquesta modalitat es troben també la resta de regidors socialistes que completen el govern municipal i que combinen la seva tasca política amb altres feines. Els regidors de govern amb dedicació parcial perceben un sou anual de 15.212,88 euros bruts per vuit hores setmanals de feina sobre el paper.

Recomanacions personalitzades