La piscina només permet el 60% de l’aforament per mantenir les distàncies

El Club Natació Molins de Rei ha hagut de reduir un 40% el seu aforament total per garantir la distància de seguretat dins la instal·lació, tot i que la nova normalitat els permetria reduir-lo només un 30%. La piscina ha augmentat el servei de neteja, ha preparat punts de desinfecció als vestidors i al gimnàs i pren la temperatura a tothom que accedeixi a l’equipament.

Els usuaris de la piscina han de mantenir dos metres de distància // Roger Cuartielles

Per tal d’evitar aglomeracions i donar una sensació de seguretat el Club Natació Molins de Rei permet l’entrada a 350 persones a la piscina, encara que la normativa els permetria un aforament de 450 persones. Al gimnàs, on normalment poden entrenar 75 esportistes, l’aforament s’ha reduït a 30 persones. El mateix passa a les activitats dirigides on hi ha entre 12 i 18 places quan en condicions normals es fan amb 30 o 35.

Actualment, les activitats dirigides i la sala de fitness treballen sota cita prèvia en franges horàries. De cara a l’agost, el gimnàs comptarà amb dos torns de cinc hores, un al matí i l’altre a la tarda. “Es podrà demanar cita dins d’aquestes franges i venir a qualsevol hora“, explica la gerent del club, Elisabet Alcalde.

Amb aquesta mesura es pretén augmentar l’aforament, ja que es preveu un augment d’usuaris a l’agost. Per aquest motiu, s’incrementarà la senyalització que recorda la necessitat de mantenir la distància de dos metres a la piscina. En cas que aquestes mesures no funcionin, Alcalde no descarta fer marxa enrere i adoptar-ne de noves.

Els socis han d’utilitzar tovalloes pròpies i netejar el material després d’utilitzar-lo. // Roger Cuartielles

La piscina vol garantir que les mesures higièniques es compleixen i, per aquest motiu, ha augmentat el servei de neteja: “Sempre hi ha dos o tres treballadors disponibles als vestuaris que es van rotant per desinfectar les sales d’activitats dirigides i el gimnàs”, diu Alcalde.

Entre classes i torns del gimnàs, les sales compten amb 30 minuts perquè el personal les netegi. De totes maneres, els socis han de desinfectar el material amb els estris preparats per les instal·lacions després de fer-ne ús.

Per garntir la seguretat de tots els usuaris el personal de recepció també pren la temperatura a les persones que entren a la instal·lació, a més de ventilar més les sales.

El club pren la temperatura a totes les persones que entren a la instal·lació // Roger Cuartielles

Bona resposta de la ciutadania

Des del club expliquen que les mesures han estat ben acollides per la ciutadania. Generalment els usuaris compleixen amb les mesures i entenen les limitacions d’activitats i espais. Tot i això, la piscina ha rebut alguna queixa perquè els esportistes del Club Natació fan servir els vestidors quan ho tenen prohibit. A més, una usuària va notificar que “no se sentia segura” a la piscina perquè “els esportistes estaven molt a prop“, segons la gerent.

Des del club agraeixen les queixes per saber com millorar les mesures de prevenció: “Va bé tenir coneixement de les queixes per veure si cal augmentar les mesures”, explica Alcalde.

Baixen un 15% els socis del club pel confinament

La pandèmia no només ha trastocat l’organització del club, sinó que també ha comportat una disminució de socis, que s’han reduït en un 15%, passant de 2.700 a 2.400 persones.

Per això, des del club temen que la disminució posi en perill futures inversions en la instal·lació, ja que les quotes dels socis són la seva principal font d’ingressos. A més, dels 140.000 euros que l’Ajuntament els va avançar per poder fer front a les despeses fixes durant el confinament, el club no en pot gastar la seva totalitat i ha de tornar l’import restant al consistori.

De fet, en no ser una entitat amb ànim de lucre, els beneficis que obtingui el Club Natació sempre s’han de reinvertir. Per exemple, en els últims 7 anys el club ha destinat 1 milió d’euros a millorar l’equipament de la sala de màquines, les calderes i la climatització de la piscina d’hivern. “Ara tocava fer obres als vestidors i canviar les dutxes, però amb la baixada d’ingressos no ens ho podrem permetre“, afegeix Alcalde, que miraran de trobar alternatives. “Farem el que sigui per continuar tenint l’equipament esportiu que mereix Molins de Rei”, conclou la gerent.

Recomanacions personalitzades