Front comú de Paz i els alcaldes metropolitans per mantenir les targetes moneder a l’agost

Xavi Paz i els alcaldes de l’Àrea Metropolitana reclamen en una carta conjunta que la Generalitat reconsideri l’eliminació de les targetes moneder durant l’estiu. La petició arriba després que el departament d’Educació vulgui desactivar les targetes moneder que va donar a famílies amb infants vulenerables per substituir les beques menjador.

Les targetes moneder han substituït les beques menjador durant el confinament // Jordi Julià

L’alcalde, Xavi Paz, i els de la resta de municipis de l’Àrea Metropolitana demanen a la Generalitat que no cancel·li les targetes moneder, els ajuts alimentaris a infants vulnerables que han substituït les beques menjador durant el tercer trimestre. Al municipi, les targetes han servit per alimentar 165 infants, que han pogut gaudir de mínim un àpat al dia durant el confinament.

En una carta conjunta, Paz i la resta de batlles demanen mantenir les ajudes durant l’agost “excepcionalment per la situació de crisi”, en un context de “major risc d’exclusió social”. De fet, si la Generalitat no fa marxa enrere les targetes deixaran de ser vàlides des d’aquest divendres.

De fet, el mateixa Parlament va aprovar una moció per garantir “la cobertura als ajuts alimentaris” durant les vacances amb el manteniment de les targetes moneder. Ara, però, la Generalitat pretén fer marxa enrere.

Per això, els alcaldes metropolitans consideren que la cancel·lació de les targetes moneder impossibilita l’aplicació de la moció. A més, veuen les intencions de la Generalitat com un “incompliment d’un compromís amb els drets fonamentals dels infants més vulnerables”.

En la carta, que ja han enviat al president de la Generalitat i al conseller d’Educació, els dirigents locals de l’Àrea Metropolitana es comprometen a “seguir reforçant” els ajuts d’alimentació a través dels serveis socials municipals i demanen a la Generalitat que “faci la seva part”.

Recomanacions personalitzades