Molins de Rei viu la primera onada de calor de l’any

Les autoritats recomanen hidratar-se constantment i evitar sortir a les hores de màxima calor. Està previst que se superin els 30 graus.

Una part de la riba del Llobregat al pas per Molins de Rei s'ha arreglat recentment // Ajuntament de Molins de Rei
Es recomana reduir l’activitat física, sobretot a les hores centrals per evitar cops de calor // Ajuntament

La primera onada de calor de l’any arriba a Molins de Rei i a tot Catalunya aquesta setmana, segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya. Per fer front a l’onada de calor, l’Ajuntament demana seguir les mesures de prevenció dels organismes oficials, sobretot si es pertany a un grup de risc.

El consistori recomana evitar les hores centrals del dia i limitar l’activitat física intensa per prevenir cops de calor. A més, cal tancar les persianes si toca el sol, obrir les finestres a la nit i refrescar l’ambient amb ventiladors o aire condicionat en espais tacats. Pel que fa a l’atenció individual, es demana hidratar-se sovint amb aigua i sucs de fruita i es desaconsella prendre begudes alcohòliques o menjars calents.

Tot i que aquestes mesures van dirigides a tota la població, l’Ajuntament demana prestar especial atenció si es pertany a un grup amb factors de risc: gent gran, nadons, persones amb discapacitat o que visquin soles i totes aquelles que pateixin malalties cròniques, cardiorespiratòries o del fetge. De fet, l’Ajuntament augmentarà el seguiment a les persones grans des del servei de teleassistència i els serveis socials d’atenció primària.

La gent gran o amb malalties pot trucar a Ca n’Ametller per demanar ajuda. // Ajuntament

Recomanacions personalitzades