Molins de Rei té menys fets delictius que la mitjana de Catalunya

L’equip de govern s’ha reunit amb els cossos policials en la primera Junta de Seguretat del mandat per tenir coneixement de les dades delictives al municipi i fer front comú contra les ocupacions.

La Junta Local de Seguretat ha comptat amb membres de l’equip de govern i dels diferents cossos policials // Ajuntament

Molins de Rei es troba 23 punts per sota de la taxa mitjana de fets delictius de Catalunya, que és del 63,8%. És una de les dades rellevants que l’equip de govern i els cossos policials han tractat en la primera Junta de Seguretat del mandat per fer un seguiment dels fets delictius al municipi.

Entre les dades que s’han donat a conèixer a la sessió, els cossos policials han detallat que durant el confinament han disminuït en gairebé un 30% les detencions efectuades per Mossos d’Esquadra, així com també han baixat els robatoris amb violència al municipi.

Per contra, les multes han pujat durant el confinament a causa sobretot d’incompliments de l’estat d’alarma. En xifres de la Guàrdia Urbana, s’han interposat un total de 280 denúncies per aquest motiu.

El compromís d’evitar més ocupacions

La Junta de Seguretat també ha servit per tractar les ocupacions al municipi. L’equip de govern i les forces de seguretat han expressat la voluntat de seguir treballant per evitar més ocupacions a la localitat a través del patrullatge que ja fan Mossos i Guàrdia Urbana en alguns dels carrers del municipi.

De fet, l’alcalde, Xavi Paz, ha aprofitat la sessió per posar en valor “el paper cabdal de la Guàrdia Urbana” a l’hora d’evitar més ocupacions. Paz i el regidor de Guàrdia Urbana i Protecció Civil, Miguel Zaragoza, també han posat de manifest el rol que ha tingut el cos durant l’estat d’alarma.

A banda de Paz i Zaragoza, la Junta de Seguretat també ha comptat amb el subdelegat del govern espanyol a Barcelona, Carlos Prieto; el primer tinent d’alcalde, Ramon Sánchez; i representants de Guàrdia Urbana, Mossos d’Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil.

Notícies relacionades:

Recomanacions personalitzades