Un informe de Salut rebaixa ara els positius que la Generalitat atribuïa a Molins de Rei

Si el portal Dades Obertes de la Generalitat sobre l’afectació del coronavirus a Catalunya atribuïa a Molins de Rei una trentena de positius, ara un informe de la conselleria de Salut desmenteix les dades i rebaixa els positius a 9.

Una de les taules de l’informe en què es rebaixa la xifra de positius a la localitat // Generalitat

Desgavell de xifres d’afectació de la Covid-19. Si dilluns passat Viu Molins de Rei publicava una notícia fent-se ressò dels 30 positius que Molins de Rei havia registrat la setmana anterior segons el portal Dades Obertes de la Generalitat de Catalunya elaborat a partir de dades del departament de Salut, ara la mateixa conselleria ha enviat un informe a l’Ajuntament que desmenteix la xifra i la rebaixa a 9.

En l’informe, al qual ha tingut accés aquest mitjà i que va ser emés dijous passat, el departament d’Alba Vergés justifica la variació per “retards en el registre” que han provocat que la conselleria a vegades introdueixi al portal Dades Obertes registres antics en dates actuals. Per això des de Salut recomanen no extreure conclusions de les dades registrades fins al 20 de juliol, que és fins quan es va produir l’error.

Les noves dades d’afectació situarien Molins de Rei com un dels municipis del Baix Llobregat amb menys positius de la Covid-19 en els últims set dies juntament amb Sant Vicenç dels Horts i Martorell, que també tenen 9 positius respectivament.

Per davant de Molins de Rei només es trobarien poblacions com Abrera amb 1 positiu, Pallejà amb 2, Olesa de Montserrat i Begues amb 3, i Sant Andreu de la Barca i Corbera de Llobregat amb 5 positius respectivament.

Errors de càlcul recurrents

Aquest no és el primer error de càlcul que comet la conselleria al llarg de la pandèmia. Al maig Salut ja va admetre que s’havia equivocat amb el recompte d’afectats de la Covid-19 després que un hospital comptabilitzés casos negatius del virus com a positius. L’error va fer llavors que la xifra d’afectats pel virus a Catalunya fos de 3.300 persones menys.

Recomanacions personalitzades