Llibreries i floristeries agraeixen la resposta molinenca a un Sant Jordi d’estiu “excepcional”

Molins de Rei ha viscut aquest dijous un Sant Jordi d’estiu amb força ambient als carrers i en què molts molinencs han aprofitat per comprar llibres com M’explico de Carles Puigdemont, L’espia del Ritz de Pilar Rahola i L’enigma de l’habitació 622 de l’escriptor suís Joël Dicker en un Sant Jordi alternatiu marcat per la calor.

Compradors fent cua a l’exterior de la llibreria Arola per respectar les mesures de seguretat. // Rut Font

Les llibreries i floristeries no han pogut muntar les parades a la plaça del Palau com és tradició el 23 d’abril i en aquest Sant Jordi alternatiu s’han hagut de conformar amb parades davant dels mateixos establiments per evitar aglomeracions.

Tot i així, des del sector agraeixen haver pogut gaudir d’un Sant Jordi d’estiu “expcepcional” gràcies a la bona resposta de molts molinencs i molinenques, que aquest dijous han decidit sortir al carrer respectant les distàncies de seguretat per comprar algun llibre o alguna rosa.

Entre la gran quantitat de llibres, el més escollit pels molinencs ha estat M’explico, on l’expresident Carles Puigdemont exposa amb la col·laboració del periodista Xevi Xirgo la seva versió del procés des de la investidura fins a la seva marxa a l’estranger.

La  novel·la L’espia del Ritz, de la periodista Pilar Rahola, el thriller L’enigma de l’habitació 622 del suís Joël Dicker i l’última ficció de l’escriptora Irene Solà, Canto jo i la muntanya balla, han estat la resta dels llibres més venuts, segons han explicat a Viu Molins de Rei les llibreries Arola i Barba.

Tot i que els llibreters admeten que la jornada no ha estat comparable amb un Sant Jordi convencional, agraeixen haver pogut tirar endavant la diada alternativa, que en algun moment havia perillat.

De fet, el centre del muncipi s’ha omplert durant la tarda d’aquest dijous de persones carregant llibres i roses. També s’han vist cues davant dels establiments, que regulaven l’aforament per complir amb les distàncies de seguretat.

Massa calor per a les roses

Però mentre el bon temps ha animat alguns molinencs a sortir al carrer i viure el Sant Jordi alternatiu, les altes temperatures també han passat factura a un altre de les protagonistes de la diada: les roses.

Per exemple, amb la calor les floristeries han decidit no muntar les tradicionals parades de roses fora de les botigues per evitar que les flors es deshidratessin. “No poder posar la parada fa menys ambient de Sant Jordi, però tot i així la gent s’anima a comprar-ne”, explicaven a Viu Molins de Rei des de Vall Flors.

De fet, admeten que la venda de roses ha estat inferior a la del 23 d’abril d’enguany, quan moltes floristeries també van aprofitar per vendre roses a domicili a causa del confinament. Tot i així, des del sector de les floristeries celebren que alguns molinencs hagin decidit repetir i hagin comprat flors per segona vegada. “Sant Jordi és un estat d’ànim”, conclouen.

En el Sant Jordi alternatiu també hi ha hagut oferta per als més petits // Rut Font

Recomanacions personalitzades