ERC Molins homenatja les precursores del moviment feminista amb una xerrada sobre milicianes

El Grup de Dones del partit republicà de Molins de Rei va celebrar dissabte passat una xerrada telemàtica sota el nom ‘Milicianes: l’avantguarda del feminisme’, amb la historiadora Meritxell Benedí com a ponent.

Captura de pantalla d’un moment de la xerrada // ERC Molins

El Grup de Dones d’ERC Molins de Rei va organitzar dissabte passat una xerrada telemàtica sota el nom de ‘Milicianes: L’avantguarda del Feminisme’, amb la historiadora Meritxell Benedí com a ponent, per posar en valor les dones que van ser l’embrió del moviment feminista actual.

Benedí va aprofitar la xerrada per fer un repàs de la història del feminisme, des dels seus orígens fins a arribar al paper que van desenvolupar les milicianes en començar la Guerra Civil, sobretot en el rol que van adoptar en un i altre bàndol.

A banda de Benedí, la xerrada també va comptar amb la Secretària de la Dona d’ERC del Baix Llobregat, Ainoa Olza, la Secretària de la Dona d’ERC Molins, Cristina Rodríguez, i Laia Juarros com a nova regidora d’ERC, tot i que encara no ha entrat a formar part del plenari.

Xerrada en format virtual a última hora a causa dels brots

Inicialment la xerrada havia de celebrar-se a l’Agrupació Folklòrica de Molins de Rei, però a causa de les recomanacions del govern de la Generalitat finalment es va optar per fer-la en format telemàtic.

Tot i així, la nova regidora d’ERC Laia Juarros, i portaveu del Jovent Republicà, explica en declaracions a Viu Molins de Rei que estan “satisfetes per la resposta obtinguda”, ja que es van connectar una vintena de persones a la reunió tot i el canvi d’última hora.

Recomanacions personalitzades