L’ADF alerta de risc d’incendi a Vallpineda a causa de les ocupacions

Al barri de muntanya hi ha més d’una vintena de cases ocupades, connexions il·legals a la llum i mobiliari escampat, que representen un alt risc d’incendi a la zona segons l’ADF.

Una casa ocupada a Vallpineda // Irene Juárez

Vallpineda destaca des de fa anys per la quantitat d’immobles ocupats. Molts d’ells tenen llum gràcies a connexions il·legals i se les enginyen per poder obtenir aigua potable. Aquestes instal·lacions improvisades, segons alerten membres de l’ADF Puigmadrona-Olorda en converses amb Viu Molins de Rei, poden representar un polvorí en cas d’incendi.

Endinsant-nos al barri trobem que hi ha una vintena d’ocupacions i que, a banda de instal·lacions fraudulentes, en les zones ocupades hi ha tota mena de mobiliari: fins a dues caravanes abandonades i objectes escampats.

A banda del risc d’incendi que, segons l’ADF suposa aquest escampall d’objectes, el col·lectiu també argumenta que molts dels terrenys i vials que els envolten tampoc estan suficientment adequats per poder evacuar la població civil en cas d’incendi. Un fet que provoca que el risc de combustió de la zona encara sigui més perillós.

A més, segons assegura el responsable de l’ADF a Molins de Rei, Pere Royo, algunes de les persones que viuen en cases ocupades solen encendre fogueres enmig del bosc per cuinar. De fet, els agents forestals ja han hagut de realitzar algunes actuacions per evitar focs.

Des de la base local de l’ADF també recorden la protecció natural que té l’àrea en formar part de Collserola i lamenten que en algunes zones s’hagin construït “infrahabitatges que no compleixen les normatives”.

Bona convivència

Tot i això, la majoria del veïnat de Vallpineda no viu l’ocupació com una qüestió problemàtica i, en general, expliquen que la convivència amb les persones que ocupen els habitatges és bona.

Només hi ha un veí que en aquest digital hagi manifestat haver tingut algun problema de convivència, però la resta de fonts consultades asseguren tenir-hi una relació amistosa.

Notícies relacionades:

Recomanacions personalitzades