La Guàrdia Urbana intensifica el control dels patinets elèctrics al centre per evitar que corrin massa

El cos inicia una campanya per a la mobilitat segura que vol conscienciar els conductors de vehicles com patinets elèctrics dels perills de córrer massa.

El cos explica que sovint hi ha joves que condueixen els patinets a gran velocitat // Creative Commons

La Guàrdia Urbana de Molins de Rei es focalitzat en els anomenats vehicles de mobilitat personal com els patinets elèctrics per evitar accidents. El cos policial ha engegat aquest juliol una campanya informativa que vol conscienciar els conductors d’aquests vehicles dels perills de córrer massa.

Per això, la campanya es focalitza sobretot al nucli urbà, amb especial atenció al carrer Major o al carrer de Baix, per evitar la sinistralitat. Des del cos remarquen que és una campanya merament informativa, sense caràcter sancionandor i durarà unes dues setmanes.

Adolescents que van massa ràpid

El que la Guàrdia Urbana vol evitar és la imatge d’adoslecents corrent a tota màquina amb patinets elèctrics pel centre del municipi. Segons el cos, els més joves són els infractors habituals en aquest tipus de vehicles, que sovint utilitzen a velocitats significatives i amb més d’una persona al damunt.

Una situació que, fonts municipals, han explicat que volen revertir per disminuir el risc d’accident a la via pública i que respon també a la dinàmica de controls puntuals que la Guàrdia Urbana ja fa habitualment en matèria de trànsit i que sovint també acaben amb controls d’alcoholèmia.

Recomanacions personalitzades